Mask najavio da će od sledeće nedelje Twitter ponovo ''ručno'' verifikovati naloge

"Svi verifikovani pojedinci će imati istu plavu kvačicu, jer je granica onoga što čini "značajno" inače previše subjektivna", rekao je Mask.

  • 0
elon musk, ilon mask Foto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ilon Mask je rekao da bi Twitterov program za označavanje verifikovanih naloga mogao da se vrati u petak, 2. decembra, sa novom procedurom za proveru identiteta kako bi se rešili problemi lažnog predstavljanja.

Mask je opisao novi proces ručne autentifikacije kao „bolan, ali neophodan“. Verifikacione oznake će imati i nove, dodatne boje - zlatnu za kompanije i sivu za vlade, a originalna plava će ostati za individualne naloge.

Ispostavilo se da koncept verifikacije naloga za mesečnu pretplatu od 8 dolara bez stvarnog potvrđivanja identiteta nije bila briljantna ideja. Novi vlasnik Twittera Mask ignorisao je upozorenja zaposlenih u kompaniji, piše Informacija.rs.

Plaćene pretplate brzo su dovele do toga da su neki “provereni” nalozi lažno predstavljali značajne javne ličnosti i brendove. Mask je onda reagovao rekavši da će kompanija na neodređeno vreme odložiti Twitter Blue model pretplate sve dok ne budu „uvereni da se značajna lažna predstavljanja više neće dešavati“.

Mask je ranije rekao da će Twitter „verovatno koristiti oznake različitih boja za organizacije i za pojedince, a sada je pojasnio kako će to tačno izgledati.

"Svi verifikovani pojedinci će imati istu plavu kvačicu, jer je granica onoga što čini "značajno" inače previše subjektivna", rekao je Mask.

"Pojedinci mogu imati sekundarni mali logo koji pokazuje da pripadaju organizaciji ako ih ta organizacija verifikuje kao takve."

On je takođe najavio da će sledeće nedelje dati detaljnije objašnjenje o tome kako će sve funkcionisati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA