• 0
 ≫ 

Apple najavio: Cene u App Store-u će se uskoro u velikoj meri promeniti

 ≫ 

Programeri dobijaju veću fleksibilnost pri postavljanju cena za svoje aplikacije

  • 0
Apple's App Store, aplikacija

Foto: Tanjug/AP

Apple je do sada developerima aplikacija davao malo opcija pri postavljanju cena za aplikacije koje žele da prodaju u App Store-u. Njihove mogućnosti bile su u rasponu od 0,99 dolara do 1.000 dolara, uz relativno malo drugih opcija u tom rasponu.

Ovo se sada menja. Apple je u utorak najavio "najsveobuhvatniju nadogradnju mogućnosti određivanja cena od kada je App Store prvi put lansiran", sa 700 dodatnih cenovnih opcija dostupnih za programere, prenosi Mashable.

Kompanija takođe pokreće nove alate za određivanje cena koji će olakšati postavljanje cena u različitim zemljama i regionima.

Cene za aplikacije sada mogu da počnu od 0,29 dolara i da idu do 10.000 dolara (na zahtev), sa mnogo više opcija u tom rangu. Na primer, developeri sada mogu da postave cenu na svakih 0,10 dolara do 10 dolara i na svakih 0,50 dolara između 10 i 50 dolara.

Oni će takođe moći da postave okrugle cene u dolarima umesto da moraju da ih cene za jedan cent ispod dolara (na primer, aplikacija od 5 ili 10 dolara će sada biti moguća, umesto 4,99 i 9,99 dolara). Ukupno, developeri će sada imati praktično 900 opcija za cene.

Promene su već aktivne za aplikacije sa automatskim obnovljivim pretplatama i biće pokrenute za sve druge aplikacije i kupovine u aplikaciji sledećeg proleća.

Promene su verovatno povezane sa nagodbom grupne tužbe koju je Apple dogovorio sa developerima 2021. godine, kada je kompanija rekla da će proširiti opseg cena za developere. Ovo bi trebalo da bude dobra vest i za krajnje korisnike, jer će developeri imati više fleksibilnosti da izaberu cenu za koju smatraju da najbolje odgovara njihovoj aplikaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok