Vreme čitanja: oko 2 min.

Više ne morate da brinete o Google aplikacijama na svom Huawei telefonu: Evo kako da skinete sve što želite

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi korisnici Huawei pametnih telefona će od sada moći lako i jednostavno da skidaju apsolutno sve aplikacije na svom telefonu sa AppGallery prodavnice

  • 3
Huawei Mate50 Pro Foto: Nikola Anđić

Nešto o čemu se ne govori previše u svetu mobilnih telefona je činjenica da je većina glavnih inovacija koje su najveći svetski giganti usvojili na svojim telefonima u poslednje tri godine prvi put viđeno na nekom Huawei uređaju.

Huawei nas je odavno navikao da od njih očekujemo uređaje sa najmoćnijim specifikacijama, kamerama, displeju, dizajnu ili izdržljivoj bateriji, pa onda nije nikakvo iznenađenje da su ovu posvećenost svom ekosistemu pokazali i po pitanju dostupnosti aplikacija.

Ono što često čujemo kao razlog protiv ovih uređaja je činjenica da ne postoji zvanična podrška za Google servise, ali ono što mnogi ne znaju je činjenica da od nedavno korisnici imaju lakši pristup svim aplikacijama na AppGallery prodavnici, uključujući i sve one koje pripadaju Google-u. 

Veoma jednostavan pristup omogućen je ka svim popularnim aplikacijama poput aplikacija - Gооglе, Gmail, Gооglе Марѕ, Gооglе Тrаnѕlаtе, Gооglе Dосѕ, Gооglе Nеwѕ, Gооglе Ѕhееtѕ, Gооglе Еаrth, Gооglе Рhоtоѕ, Gооglе Drіvе, Drорbох.

Korisnici će sada lako skidati i koristiti poznate aplikacije kao što su YouTube, Instagram, TikTok, Facebook, Whatsapp, Viber, Airbnb, Canva, CapCut, Duolingo, HBO Max, kao i aplikacije svojih omiljenih medija gde će moći da prate sva aktuelna dešavanja.

Sve ove aplikacije, kao i mnoge druge dostupne su kroz samo dva klika, direktno sa AppGallery uz pomoć Gbox aplikacije.

Kako radi Gbox?

Odmah nakon što otvorite AppGallery koji se već nalazi na vašem pametnom Huawei telefonu, videćete sve popularne aplikacije izdvojene.

Evo kako to izgleda u praksi.

Dakle, želite da skinete Google Maps aplikaciju. Ukucajte Maps u pretragu u AppGallery. Pisaće da ova aplikacija radi na Gbox-u (Run Maps in Gbox). Kliknete dugme za instaliranje i automatski će biti skinut Google Maps i Gbox. Tako je samo prvi put kada skidate aplikaciju sa AppGallery, nakon čega ćete sve ostale aplikacije skidati jednim klikom, u sekundi, bez dodatnog skidanja Gbox-a.

Kada budete želeli da skinete neku Google aplikaciju i pristupite svom Google nalogu, kao i na svim ostalim pametnim telefonima, potrebno je da unesete podatke za svoj Google nalog, nakon čega ćete moći jednostavno da ga koristite.

Pored toga, biće vam dostupne sve notifikacije kao i na bilo kom drugom uređaju, a sinhronizovaće se i fajlovi koje čuvate na cloud-u.

Sve jednom skinute aplikacije se vremenom automatski apdejtuju preko AppGallery i odmah se prikazuju na početnom ekranu telefona pa su vam dostupne na jedan klik.

AppGallery je izuzetno bezbedan

Sve aplikacije na AppGallery testirao je Huawei i mogu se slobodno i sigurno koristiti. AppGallery pruža sistem bezbednosti i zaštite celog ciklusa, koji uključuje verifikaciju pravog imena programera, proces pregleda u četiri koraka, kao i zaštitu za preuzimanje i instalaciju.

Na ovaj način, AppGallery postaje pravi "one-stop-shop" iz kojeg korisnici mogu preuzeti sve željene aplikacije sa jednog mesta. Zbog ove funkcionalnosti, softverske prepreke u korišćenju Google aplikacija, koje su zabrinjavale Huawei korisnike, sada su izostale, a korisničko iskustvo je unapređeno na najviši nivo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA