Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube Premium dobija pet novih funkcija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvaljujući novim promenama, Premium pretplatnici će moći da gledaju video zapise u rezoluciji 1080p sa poboljšanim bitrate-om

  • 0
YouTube Premium Foto: Kate Krav-Rude / Shutterstock.com

Da bi se povećao jaz između redovnih korisnika i onih koji plaćaju pretplatu, YouTube Premium dobija čak pet novih funkcija. Iako ne govorimo o nekim revolucionarnim dodacima, YouTube navodi da će dobro doći svima onima koji žele bolje iskustvo korišćenja ove društvene mreže.

Naime, YouTube Premium pretplatnici sada mogu da koriste takozvani sistem čekanja (queueing system), čije je testiranje počelo početkom godine. To je funkcija koja omogućava korisnicima da kreiraju neku vrstu reda video klipova koji čekaju da se reprodukuju. Inače, ova opcija je dostupna svim YouTube korisnicima na računaru, prenosi Bug.

Pored toga, Premium korisnici će moći da kreiraju Google Meet konferencije, na kojima svi učesnici, uključujući i one bez pretplate, mogu zajedno da gledaju YouTube video snimke. Treća nova funkcija je mogućnost da nastavite da gledate video zapise tamo gde ste stali, čak i ako su na drugom uređaju. Drugim rečima, korisnici koji gledaju nešto na računaru, a nakon nekoliko sati odluče da nastave da gledaju na svom mobilnom telefonu, moći će to bez problema.

Četvrta nova funkcija, Smart Downloads, dodaje preporučene video zapise direktno u odeljak za oflajn gledanje. Prema YouTube-u, ovo bi trebalo da bude korisno za one koji, na primer, idu na put avionom i zaboravili su da preuzmu video snimke koje žele da gledaju unapred.

Konačno, kao što je najavljeno u februaru, korisnici Premium-a će takođe dobiti kvalitetniji sadržaj u rezoluciji 1080p tako što je bitrate poboljšan.

"Iako će svi korisnici i dalje imati pristup rezoluciji od 1080p, ovo poboljšano podešavanje će izgledati izuzetno oštro i jasno, posebno u video snimcima sa puno detalja i pokreta", objašnjava YouTube na svom zvaničnom blogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA