Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada i Gmail ima plave kvačice za verifikovane naloge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google uvodi Gmail funkciju koja treba da vam pomogne da otkrijete da li je mejl pravi ili prevara. Funkcija izgleda identično kao čuvena Twitter plava značka

  • 0
Gmail, laptop, dži mejl, kompjuter Foto: Unsplash

Gmail će početi da prikazuje prepoznatljivu plavu kvačicu pored imena pošiljaoca sadržaja, kako bi se označio njegov verifikovani identitet.

Nova funkcija je deo Brand Indicators for Message Identification (BIMI) inicijative, na kojoj Google radi već neko vreme. Zapravo su počeli da testiraju BIMI u Gmail-u još 2020. godine. U početku je BIMI omogućavao brendovima da dodaju autentifikovane logotipe u svoje mejlove. Međutim, izgleda da gigant smatra da je plava značka očigledniji pokazatelj da je pošiljalac legitiman, prenosi Benchmark.rs.

Kada pređete kursorom preko plave značke u Gmail-u, videćete iskačući prozor u kojem piše da je “Pošiljalac e-pošte potvrdio da poseduje [domen odakle je mejl poslat] i logotip na slici profila”. Iskačući prozor uključuje i link koji vas vodi na stranicu sa više informacija.

Kako Google kaže, autentifikacija mejlova pomaže korisnicima da identifikuju i zaustave neželjenu poštu, a takođe omogućava i pošiljaocima da povećaju poverenje u njihov brend. Ova funkcija bi trebalo da bude dostupna za sve korisnike do kraja nedelje, dok administratori Workspace-a mogu da pomognu u podešavanju BIMI-ja za svoju kompaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA