Vreme čitanja: oko 1 min.

WhatsApp uveo mogućnost automatskog utišavanja poziva sa nepoznatih brojeva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon aktiviranja, sve dolazne pozive sa nepoznatih brojeva aplikacija će automatski utišati, uključujući zvučne i vizuelne notifikacije

  • 0
Mobilni telefon, nepoznat broj Foto: Shutterstock

WhatsApp uvodi novu funkciju za automatsko utišavanje dolaznih poziva sa nepoznatih brojeva. Ova novina ima za cilj da pomogne korisnicima u filtriranju neželjenih poziva i zaštiti od mogućih prevara.

Kako bi koristili ovu funkciju, korisnici trebaju da pristupe podešavanjima WhatsApp-a, izaberu opciju "Privacy", potom "Calls" i aktiviraju "Silence Unknown Callers". Nakon aktiviranja, sve dolazne pozive sa nepoznatih brojeva aplikacija će automatski utišati, uključujući zvučne i vizuelne notifikacije.

Važno je napomenuti da će iako utišani, ovi pozivi i dalje biti prikazani na listi nedavnih poziva, sa oznakom "utišani nepoznati poziv", omogućavajući korisnicima da ih provere kasnije i, ukoliko je potrebno, pozovu nazad.

Uvođenje ove funkcije odgovor je na sve veći broj neželjenih poziva, posebno u zemljama kao što je Indija. Prethodno je WhatsApp uvodio tehnologije mašinskog učenja kako bi smanjio broj neželjenih poziva. Ova nova opcija utišavanja unutar aplikacije pruža dodatni nivo zaštite korisnicima, omogućavajući im da manuelno utišaju pozive koji nisu prepoznati automatskim filterima servisa.

WhatsApp takođe najavljuje novu funkciju pod nazivom "Privacy Checkup". Ova opcija je dizajnirana da obrazuje korisnike o dostupnim opcijama privatnosti i sigurnosti na WhatsApp-u, pružajući jasne smernice kroz nekoliko kategorija. Korisnici mogu odabrati ko može stupiti u kontakt sa njima, te dodati dodatne mere zaštite na svojim nalozima, poput dvostepene verifikacije ili zahteva za biometrijsku autentifikaciju prilikom pristupa aplikaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA