≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Threads beleži eksplozivan rast: Aplikacija stigla do 100 miliona korisnika brže od ChatGPT-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izuzetno je značajno što se korisnici ne samo prijavljuju, već i aktivno koriste platformu

  • 0
Germany Meta Twitter Rival Foto: Tanjug/AP

Aplikacija Threads kompanije Meta, postigla je izuzetan uspeh već u prvim danima nakon svog lansiranja. Za samo pet dana, Threads je okupio preko 100 miliona korisnika, čime je aplikacija nadmašila rekord koji je postavio ChatGPT.

Samo u prvih nekoliko sati od pokretanja aplikacije, prijavilo se 2 miliona korisnika, a taj broj je nastavio da raste. "Lansiranje je prevazišlo naša očekivanja", izjavio je izvršni direktor Mark Zakerberg.

Izuzetno je značajno što se korisnici ne samo prijavljuju, već i aktivno koriste platformu. Naime, od četvrtka je već podeljeno preko 95 miliona postova, a zabeleženo je i 190 miliona lajkova.

Adam Moseri, izvršni direktor Instagrama, izjavio je da kompanija Meta ne cilja da zameni Twitter, ali da bi Threads mogao postati mesto za razgovore među korisnicima.

Poređenja radi, Twitter je od prošlog novembra imao oko 260 miliona aktivnih korisnika, prema izjavi Ilona Muska. Međutim, eksterni podaci sugerišu opadajući trend saobraćaja na Twitteru, dok Threads nastavlja sa ekspanzijom.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da Twitter priprema tužbu protiv kompanije Meta, jer smatraju da je Threads kopija njihove društvene mreže. Bez obzira na ishod ovog slučaja, jasno je da će kompanija Meta nastaviti da inovira i unapređuje svoje platforme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA