Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 40 odsto svetske populacije svakodnevno posećuje Facebook, međutim u Evropi sve manje korisnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema najnovijem kvartalnom izveštaju kompanije Meta, skoro 40% svetske populacije svakodnevno koristi Facebook, što je dovelo do značajnog porasta prihoda

  • 0
Facebook Timeline, Logo Foto: PIxabay

Kompanija je objavila da više od tri milijarde ljudi, odnosno skoro 40% svetske populacije, aktivno koristi Facebook svakog meseca, do kraja juna. Ova brojka predstavlja rast od 6% na godišnjem nivou i to je četvrti kvartal zaredom sa mesečnim rastom broja korisnika.

Iako je mesečni broj korisnika aplikacije generalno rastao iz kvartala u kvartal, bilo je signala za uzbunu kada je broj dnevnih aktivnih korisnika Facebooka prvi put u istoriji aplikacije opao u poslednjem kvartalu 2021. godine.

Većina novih korisnika aplikacije došla je izvan SAD-a i Kanade, gde se broj mesečno aktivnih korisnika Facebooka povećao za samo oko milion, dok je u Evropi zapravo opao za dva miliona.

Najveći porast broja korisnika Facebooka zabeležen je u azijsko-pacifičkoj regiji i ostatku sveta, sa oko 25, odnosno 16 miliona mesečno aktivnih korisnika, piše Business Insider.

Kompanija Meta je saopštila da je broj mesečno aktivnih korisnika na svim svojim aplikacijama - Instagram, WhatsApp, Messenger i Threads - dostigao skoro 3,9 milijardi do kraja juna, što je najveći broj dosad zabeležen.

Aplikaciju Threads je Meta lansirala 5. jula, izvan perioda izveštavanja za drugi kvartal. Ova aplikacija je u prvih sedam dana postojanja prikupila preko 150 miliona korisnika.

Kvartalni prihod Mete porastao je na 31,9 milijardi dolara u drugom kvartalu, što je povećanje od 11% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, čime je premašena očekivanja Wall Streeta od 31,1 milijarde dolara. Usled ovih rezultata, cena akcije Mete porasla je za 6,84% u trgovanju van radnog vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA