Vreme čitanja: oko 1 min.

Monstrumu iz Gradačca konačno ugašen Instagram profil

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon novog uznemirujućeg lajvstrima i talasa negodovanja korisnika, profil počinioca je konačno deaktiviran

  • 0
Instagram aplikacija logo Foto: Sonia Bonet / Shutterstock.com

U hororu koji je danas potresao Gradačac, muškarac je uživo prenosio trenutak kada je upucao svoju suprugu preko Instagrama. Dok je društvena mreža u međuvremenu uklonila video snimak zločina, mnogi su se zapitali zašto ubica i dalje može da koristi platformu.

Nakon novog uznemirujućeg lajvstrima i talasa negodovanja korisnika, profil počinioca je konačno deaktiviran. Ipak, postavlja se pitanje: zašto je bilo potrebno više sati da bi društvena mreža reagovala?

Jedan od glavnih izazova s kojima se Instagram suočava jeste brzina detekcije i reakcije na sadržaj koji krši pravila platforme. Algoritmi koji automatski identifikuju i uklanjaju neprikladan sadržaj često se oslanjaju na prethodno poznate obrasce ponašanja. S obzirom na to da su uživo prenosi dinamični i nepredvidivi, detekcija takvih sadržaja može biti otežana. Pored toga, postupak uklanjanja naloga zahteva proveru od strane tima koji upravlja platformom, što može dodatno produžiti vreme reakcije.

Ovaj incident istakao je potrebu za daljim unapređenjima sistema detekcije i reagovanja, kako bi se slične situacije u budućnosti efikasno sprečavale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA