Vreme čitanja: oko 1 min.

WhatsApp testira "Quick Reply Bar" za brže odgovaranje na multimedijalne poruke

Vreme čitanja: oko 1 min.

U najnovijem ažuriranju beta verzije, WhatsApp uvodi traku za brze odgovore, ciljajući na efikasnije korisničko iskustvo

  • 0
WhatsApp aplikacija, telefon, WhatsApp logo Foto: guteksk7 / Shutterstock.com

WhatsApp, popularna aplikacija za komunikaciju, dodaje još jednu inovaciju u nizu nedavnih ažuriranja. Nakon što je platforma predstavila funkciju "Channels" koja omogućava anonimne i jednosmerne komunikacione kanale, sada je fokus na optimizaciji korisničkog iskustva u oblasti razgovora.

Nova funkcija, poznata kao "Quick Reply Bar" ili "traka za brzi odgovor", pruža korisnicima mogućnost da brzo i lako odgovaraju na slike, video zapise i GIF-ove bez potrebe za napuštanjem trenutnog ekrana.

Ova funkcija je uvedena u beta verziji 2.23.20.20, i korisnici je mogu pristupiti putem Google Play Beta programa. Prema informacijama sa sajta WABetaInfo, traka za brzi odgovor ima za cilj da poboljša tok i kontekst razgovora, smanjujući prekide koji su često prisutni pri interakcijama sa multimedijalnim sadržajem. Korišćenjem ove funkcije, korisnici mogu efikasno odgovoriti na različite vrste multimedijalnih poruka, što dodatno podstiče dinamičnije i angažovanije razgovore.

Funkcija je trenutno u fazi testiranja, ali s obzirom na WhatsAppovu istoriju brzog prelaska iz beta u stabilne verzije, očekuje se da će uskoro biti široko dostupna. Ukoliko želite da isprobate ovu novu funkcionalnost, jednostavno instalirajte najnovije ažuriranje beta verzije iz Google Play prodavnice.

WhatsApp nastavlja da ulaže u unapređenje korisničkog iskustva kroz seriju ažuriranja. Pored trake za brzi odgovor, kompanija takođe testira prečice za lakše dodavanje učesnika u grupne pozive i radi na funkciji pod imenom "Tokovi", koja ima za cilj da poboljša iskustvo kupovine unutar aplikacije. Takođe, razvoj native aplikacije za iPad je u toku, što je dugotrajna želja mnogih korisnika.

U svetlu različitih mišljenja o prethodnim ažuriranjima, ostaje da se vidi kako će korisnici reagovati na ovu novu funkciju, ali sa ovim korakom WhatsApp definitivno pokazuje ambiciju da bude lider u domenu instant messaging aplikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA