Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta će vam sada omogućiti da sprečite Instagram da vas prati širom veba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je objasnila da će nova funkcija korisnicima omogućiti da vide koje druge kompanije dele njihove podatke sa Metom

  • 0
Instagram aplikacija logo Foto: Sonia Bonet / Shutterstock.com

Meta je najavila uvođenje nove funkcije koja korisnicima Instagrama omogućava da kontrolišu i ograniče praćenje svojih podataka na trećim stranicama i u drugim aplikacijama. Ova funkcija, nazvana Activity Off-Meta Technologies, proširuje mogućnosti kontrole praćenja koje su prethodno bile dostupne samo na Facebooku.

Kompanija je objasnila da će nova funkcija korisnicima omogućiti da vide koje druge kompanije dele njihove podatke sa Metom i da, ukoliko žele, mogu da prekinu te aktivnosti ili čak u potpunosti obrišu prikupljene informacije. Activity Off-Meta Technologies nalazi se u Centru za naloge na platformi Instagram, kao i na Facebooku i Messengeru.

Meta prikuplja informacije sa sajtova trećih strana putem svojih poslovnih alata kao što je Meta Pixel. Ovi alati omogućavaju Meti da prati korisničke aktivnosti na internetu i na osnovu toga prikazuje personalizovane oglase na svojim platformama, uključujući Facebook i Instagram.

Nije samo praćenje podataka ono što je Meta najavila. U Centar za naloge dodate su i druge nove funkcije, kao što je mogućnost prenosa fotografija i video sadržaja sa Instagrama na druge platforme i servise. Iako Meta nije precizirala na koje se to servise odnosi, kompanija je navela primer korišćenja servisa za kreiranje i štampanje foto albuma sa Instagram fotografijama.

Još jedna zanimljiva promena je mogućnost da korisnici istovremeno preuzmu sve informacije sa svojih Facebook i Instagram naloga, što prethodno nije bilo moguće.

Centar za naloge prvi put je predstavljen u januaru ove godine i služi kao centralna lokacija za kontrolu postavki na Instagramu, Facebooku i Messengeru. Ovaj centar može se pristupiti putem menija za podešavanja na svim navedenim platformama.

Ovaj potez Mete dolazi kao odgovor na rastuće brige o privatnosti i upotrebi podataka na internetu, a novom funkcijom se korisnicima pruža veća kontrola nad svojim digitalnim otiskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA