Vreme čitanja: oko 1 min.

WhatsApp unapređuje sigurnost: Uskoro stiže e-mail verifikacija za korisnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razvoj sistema e-mail verifikacije na WhatsApp-u traje od avgusta, a glavni cilj je poboljšanje sigurnosti korisničkih naloga

  • 0
WhatsApp aplikacija, telefon, WhatsApp logo Foto: guteksk7 / Shutterstock.com

WhatsApp se priprema za uvođenje nove funkcije e-mail verifikacije sa ciljem pojačanja sigurnosti korisničkih naloga. Ovaj novi sistem, trenutno u fazi beta testiranja, predstavlja dodatni sloj zaštite za korisnike aplikacije.

Kompanija Meta, vlasnik WhatsApp-a, već testira ovu funkciju sa ograničenim brojem beta korisnika, kako javlja WABeta.info. Korisnici su obavešteni da verifikuju svoje naloge pomoću ličnih e-mail adresa, nagoveštavajući da je funkcija još uvek u ranoj fazi implementacije.

Razvoj sistema e-mail verifikacije na WhatsApp-u traje od avgusta, a glavni cilj je poboljšanje sigurnosti korisničkih naloga.

Proces verifikacije je jednostavan: korisnici unose svoju e-mail adresu i čekaju da stigne verifikacioni e-mail. Nakon potvrde putem linka u e-mailu, njihov nalog postaje verifikovan.

Ovaj korak je u skladu sa WhatsApp-ovim posvećivanjem pažnje privatnosti i sigurnosti korisnika, podvlačeći značaj zaštite korisničkih podataka i komunikacija, uključujući i kriptovanje od kraja do kraja.

Uvođenje e-mail verifikacije dolazi kao odgovor na rastuće sajber pretnje. Iako zvaničan datum izdavanja ove funkcije još uvek nije otkriven, očekuje se da će uskoro postati široko dostupna.

Pored e-mail verifikacije, WhatsApp istražuje i druge sigurnosne mere kako bi osigurao da korisnički podaci ostanu zaštićeni u digitalnom svetu koji se neprestano razvija.

Uz ove inovacije, WhatsApp nastavlja da gradi poverenje svojih korisnika i uspostavlja se kao vodeća platforma za sigurnu digitalnu komunikaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA