Vreme čitanja: oko 1 min.

Signal testira korisnička imena kako biste izbegli deljenje svog broja telefona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Signal testira korisnička imena, obećavajući veću privatnost i sigurnost bez deljenja telefonskih brojeva

  • 0
Signal Aplikacija Foto: Shutterstock

Signal, popularna aplikacija za šifrovane poruke, započela je javno testiranje funkcije koja omogućava korisnicima dodavanje korisničkih imena svojim nalozima. Ovaj potez omogućava korisnicima da se povezuju i komuniciraju bez potrebe da dele svoje telefonske brojeve, što je značajan korak u pravcu veće privatnosti.

Ovu vest je objavio potpredsednik inženjeringa Signal-a, Džim O'Liri, na forumima Signal-a, opisujući karakteristike ove "pre-beta" verzije, uključujući moguće probleme kao što su padovi sistema i problemi sa push obaveštenjima. Predsednica Signala, Meredit Vitaker, nedavno je najavila zvanično puštanje ove funkcije na tržište početkom 2024. godine.

Podrška za korisnička imena je značajna za ovu aplikaciju, koja se reklamira kao privatan i siguran način komunikacije. Iako će nalozi i dalje biti povezani sa tradicionalnim brojem telefona pri postavljanju, funkcija korisničkih imena znači da će korisnici moći da se povezuju i šalju poruke drugim korisnicima bez potrebe za deljenjem ličnih podataka kao što su telefonski brojevi.

Prema snimku ekrana objavljenom na X, korisnici Signal-a će moći da dele svoja korisnička imena putem jedinstvenog QR koda ili linka. Jednom kada se postavi korisničko ime, ovaj snimak sugeriše da će korisnici moći da ga postave kao primarni način kontaktiranja na Signal-u, i da spreče deljenje svog telefonskog broja preko svog profila.

Iako funkcija korisničkih imena donosi prednosti u pogledu privatnosti, ona takođe nosi potencijal za zloupotrebu, na primer postoji mogućnost da korisnici mogu imitirati druge osobe koristeći korisnička imena.

Ako želite da isprobate ovu pre-beta funkciju, O'Liri u svojoj objavi napominje da je dostupna za testiranje na Android, Desktop i iOS platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA