Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Maps dobija tri nove funkcije, ova je već dostupna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Unapređenje navigacije, kolaborativno planiranje i emotikoni, Google Maps uvodi inovacije za sve korisnike

  • 0
Google Maps Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Google Maps unapređuje korisničko iskustvo dodavanjem novih funkcija koje olakšavaju navigaciju i omogućavaju bolju kolaboraciju među korisnicima. Ove inovacije nisu samo korisne za svakodnevno snalaženje, već pružaju nove mogućnosti za planiranje putovanja i interakciju sa zajednicom.

Prva funkcija koju Google Maps uvodi odnosi se na poboljšanja u navigaciji javnim prevozom. Ažuriranja uključuju detaljnija uputstva i opcije filtriranja koje korisnicima omogućavaju da prilagode svoje putovanje prema preferencijama, kao što su tip prevoza i minimalno pešačenje. Ove promene biće dostupne u narednim nedeljama za korisnike Android i iOS uređaja.

Druga značajna novost je funkcija za deljenje lokacija i predloga putovanja unutar grupe. Korisnici sada mogu glasati za predloge putem opcije "srce" ili "palac nadole", omogućavajući grupama da zajednički planiraju aktivnosti i posete. Ova opcija, dostupna na iOS i Android platformama, počinje sa globalnim lansiranjem u narednim nedeljama.

Treća inovacija uključuje dodavanje emodži reakcija na fotografije, videe i recenzije unutar Google Maps zajednice. Ova funkcija, koja koristi Emoji kuhinju za kombinovanje emotikona, pruža korisnicima nov i zabavan način da izraze svoje mišljenje. Globalno lansiranje ove funkcije počinje danas i dostupno je na oba operativna sistema.

Ove novine čine Google Maps još korisnijim alatom za planiranje putovanja, navigaciju i interakciju sa zajednicom. Uz ove funkcije, Google Maps nastavlja da bude nezaobilazan alat za mnoge korisnike širom sveta, nudeći ne samo uputstva za putovanje, već i preporuke za restorane, smeštaj i zabavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA