Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukida se podrška za slanje poruka između Facebooka i Instagrama

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lansiranje ove funkcije bilo je deo strategije Instagrama za unapređenje efikasnosti, omogućavajući korisnicima da koriste nove funkcije poruka na više platformi

  • 0
Meta platforme kompanija Meta aplikacija aplikacije Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Kompanija Meta najavila je da će sredinom decembra ukinuti mogućnost slanja poruka između Instagrama i Facebooka. Biće uklonjena funkcija koja je omogućavala korisnicima da šalju poruke i pozivaju sa Facebook naloga (Messenger) na Instagram naloge i obrnuto. Funkcija koja je uvedena pre nekoliko godina, biće deaktivirana, ali će korisnici i dalje moći da komuniciraju preko pojedinačnih platformi.

Ova promena stiže nešto više od tri godine nakon što je funkcija uvedena 2020. godine, sa namerom da olakša komunikaciju između različitih platformi kompanije Meta. Lansiranje ove funkcije bilo je deo strategije Instagrama za unapređenje efikasnosti, omogućavajući korisnicima da koriste nove funkcije poruka na više platformi. Međutim, postojale su i spekulacije da bi ovo povezivanje moglo otežati potencijalno razdvajanje Instagrama, Facebooka i WhatsAppa.

Ova odluka dolazi u trenutku kada se Meta suočava sa pritiskom od Evropske komisije, koja želi da reguliše Messenger kao "osnovnu platformsku uslugu" prema Zakonu o digitalnim tržištima (DMA).

Meta tvrdi da bi trebalo da bude izuzeta iz ovih pravila, jer je Messenger funkcija Facebooka, a ne nezavisna platforma za razmenu poruka. Takođe, Meta radi na tome da uslugu WhatsApp poruka učini interoperabilnom, kako je zahtevano prema DMA.

Ovaj potez kompanije Meta može imati značajan uticaj na način na koji korisnici koriste njene platforme za komunikaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA