Vreme čitanja: oko 1 min.

Shazam sada može da prepozna pesme čak i dok nosite slušalice, evo kako

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije verzije Shazam-a su omogućavale prepoznavanje pesama koje se reprodukuju u aplikaciji, ali ne i kada su slušalice povezane

  • 0
Shazam aplikacija, muzika Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Shazam, popularna aplikacija za prepoznavanje pesama, predstavila je novu funkciju koja korisnicima omogućava da identifikuju pesme dok nose slušalice. Ova inovacija dolazi kao odgovor na čestu situaciju u kojoj korisnici čuju pesmu koja im se dopada dok gledaju film ili igraju video igru, ali ne mogu da saznaju njeno ime jer slušaju preko slušalica.

Ranije verzije Shazam-a su omogućavale prepoznavanje pesama koje se reprodukuju u aplikaciji, ali ne i kada su slušalice povezane.

Za korišćenje ove funkcije potrebno je da aplikacija Shazam bude ažurirana na najnoviju verziju, ili da iPhone korisnici imaju instaliran iOS 17.3. Na iOS uređajima, aktivacija Shazam-a se vrši preko Control Center, gde korisnici treba da dodaju opciju Music Recognition u Control Center kroz podešavanja. Na Android uređajima, opcija Tap to Shazam dostupna je kroz notifikacije ili preko dugmeta Pop-Up Shazam koje se pojavljuje kada se reprodukuje muzika na telefonu. Ako ove opcije nisu vidljive, potrebno ih je podesiti u meniju podešavanja Shazam aplikacije.

Osim što omogućava prepoznavanje pesama dok korisnik nosi slušalice, Shazam i dalje nudi mogućnost identifikacije pesama koje se reprodukuju u okolini, pod uslovom da na telefonu nije pokrenuta reprodukcija muzike i da slušalice imaju mikrofon.

Ova funkcija predstavlja značajan korak napred u tehnologiji prepoznavanja muzike, omogućavajući korisnicima da otkriju imena pesama koje čuju u različitim aplikacijama bez potrebe da skidaju slušalice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA