Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostanite anonimni na Signalu: Nova funkcija vam omogućava da sakrijete broj telefona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Signal je najavio da će korisnici moći da kreiraju i dele svoja jedinstvena korisnička imena putem linka ili QR koda, pružajući dodatni sloj anonimnosti

  • 0
Signal aplikacija Foto: Shutterstock

Signal, aplikacija poznata po svojim opcijama privatnosti, donosi novitet koji korisnicima omogućava da sakriju svoj broj telefona koristeći jedinstvena korisnička imena. Ova funkcija omogućava korisnicima da dele svoje korisničko ime umesto broja telefona, što povećava privatnost na platformi.

Signal je najavio da će korisnici moći da kreiraju i dele svoja jedinstvena korisnička imena putem linka ili QR koda, pružajući dodatni sloj anonimnosti.

Iako će za registraciju na Signal i dalje biti potreban broj telefona, novi sistem korisničkih imena znači da vaš broj ne mora da bude vidljiv svima. Podešavanje privatnosti omogućava korisnicima da odluče da li žele da njihov broj bude dostupan ili ne, uz dodatnu opciju koja sprečava druge da vas pronađu putem broja telefona, zahtevajući umesto toga vaše tačno korisničko ime.

Iako ova funkcija donosi brojne prednosti kada je reč o privatnosti, postoji i potencijalni rizik od zloupotrebe od strane spamera i prevaranata koji bi mogli koristiti korisnička imena za obmanjivanje. Signal savetuje korisnike da budu oprezni prilikom dodavanja novih kontakata koji tvrde da ih poznaju, i da uvek provere identitet preko drugih kanala komunikacije.

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti dostupna u narednim nedeljama, ali oni željni da isprobaju noviteti mogu se pridružiti beta verziji aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA