Vreme čitanja: oko 1 min.

Gboard tastatura dobija funkciju kopiranja teksta iz stvarnog sveta: Evo kako se koristi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova nova opcija, zasnovana na tehnologiji optičkog prepoznavanja karaktera (OCR) koja je već prisutna u Google Lens aplikaciji, pojednostavljuje proces unosa teksta bez potrebe za ručnim prepisivanjem

  • 0
Google, Gugl, pametni telefon, Adroid Foto: Unsplash

Google je nedavno objavio ažuriranje za svoju Gboard tastaturu, uvodeći funkciju koja korisnicima omogućava da kopiraju tekst iz stvarnog sveta direktno u aplikacije koje koriste. Ova nova opcija, zasnovana na tehnologiji optičkog prepoznavanja karaktera (OCR) koja je već prisutna u Google Lens aplikaciji, pojednostavljuje proces unosa teksta bez potrebe za ručnim prepisivanjem.

Da bi pristupili ovoj funkcionalnosti, korisnici treba da otvore meni alatki unutar Gboarda (ikonica levo, iznad tastature) i odaberu opciju za skeniranje teksta. Moguće je i postaviti ovu funkciju kao prečicu u traci za alate Gboard-a za brži pristup.

Nakon aktiviranja, aplikacija će zatražiti dozvolu za korišćenje kamere, a zatim će se na donjem delu ekrana prikazati pregled kamere. Korisnici mogu da fotografišu tekst koji žele da unesu, izaberu specifičan segment teksta i pritiskom na dugme "unesi" da ga dodaju u aktivno polje za unos teksta.

Iako ova nova funkcija ne nudi dodatne mogućnosti obrade teksta poput pretrage na internetu ili prevoda, koje su dostupne kroz Google Lens, pruža osnovni, ali veoma koristan alat za brzo preuzimanje teksta iz fizičkog okruženja.

Trenutno je dostupna u beta verziji Gboard-a, ali očekuje se da će funkcija skeniranja teksta uskoro postati široko dostupna, nudeći korisnicima jednostavniji način za unos teksta iz stvarnog sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA