Vreme čitanja: oko 2 min.

Nvidia konačno zamenjuje GeForce Experience sa novom sveobuhvatnom aplikacijom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nvidia planira da postepeno integriše sve funkcionalnosti iz Nvidia Control Panela u novu aplikaciju, uključujući podešavanja za prikaz i video

  • 0
Nvidia App Foto: Nvidia

Kompanija Nvidia donosi značajne promene u upravljanju svojim softverom za desktop računare, uvodeći novu, sveobuhvatnu aplikaciju koja spaja Nvidia Control Panel i GeForce Experience u jedinstveni interfejs. Nova aplikacija, jednostavno nazvana "Nvidia App", predstavlja korak napred u pružanju intuitivnijeg i efikasnijeg iskustva korisnicima Nvidia grafičkih kartica.

Za razliku od prethodnog modela, gde su korisnici morali da imaju Nvidia nalog za preuzimanje ažuriranja drajvera i automatsku optimizaciju igara, nova aplikacija omogućava pristup ovim funkcijama bez potrebe za prijavljivanjem. Nvidia ističe da je prijava sada opciona i namenjena korisnicima koji žele da iskoriste posebne ponude i nagrade.

Jedna od ključnih karakteristika nove Nvidia aplikacije je ujedinjeni centar za kontrolu GPU-a, koji integriše optimalna podešavanja za igre iz GeForce Experience sa različitim kontrolama koje su ranije bile dostupne samo kroz Nvidia Control Panel. Ovo korisnicima omogućava da na jednom mestu prilagođavaju podešavanja igara i drajvera ili postave globalni profil za sve aplikacije.

Nvidia App Foto: Nvidia

Nvidia planira da postepeno integriše sve funkcionalnosti iz Nvidia Control Panela u novu aplikaciju, uključujući podešavanja za prikaz i video. "Takođe, dodavaćemo različite funkcije iz GeForce Experience i RTX Experience, kao što su overclocking GPU-a i mogućnost vraćanja na prethodne verzije drajvera," navodi Nvidia.

Međutim, neke funkcionalnosti neće biti prenesene u novu aplikaciju, uključujući emitovanje na Twitch i YouTube, deljenje slika i videa na Facebook i YouTube, kao i režim fotografisanja u 360 stepeni i stereo modu.

Promenjeno je i prikazivanje performansi u GeForce Experience, sa prilagodljivim prikazom statistike koji, pored metrika renderovanja, sada uključuje i latenciju renderovanja igre i ukupnu latenciju računara. Ovo omogućava korisnicima da prikažu tačno one statistike koje ih interesuju, slično kao kod aplikacija trećih strana za merenje FPS-a.

Nvidia App Foto: Nvidia

Korisnici mogu preuzeti i druge Nvidia aplikacije unutar nove Nvidia aplikacije, kao što su Nvidia Broadcast, Nvidia Omniverse i GeForce Now. Dodatno, vlasnici RTX grafičkih kartica mogu eksperimentisati sa AI-podržanim filterima za poboljšanje igara, uključujući i RTX Dynamic Vibrance funkciju, koja je takođe premeštena iz starog Nvidia Control Panela.

Nova Nvidia aplikacija dostupna je za preuzimanje u beta verziji, nudeći korisnicima priliku da iskuse poboljšano i centralizovano upravljanje svojim Nvidia uređajima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA