Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna promena na Snapchatu: Poruke koje ne nestaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eksperimenti počinju na manjim tržištima, ali će se vremenom proširiti na SAD i ostala tržišta

  • 0
snapchat Foto: Freepik

Snapchat testira novu funkciju pod nazivom "Režim beskonačnog zadržavanja" koja omogućava korisnicima da trajno sačuvaju svoje direktne poruke (DM).

Funkcija će omogućiti korisnicima da sami odluče koje će razgovore sačuvati trajno, pružajući veću fleksibilnost u odnosu na prethodne opcije gde su poruke automatski brisane nakon određenog perioda. Snapchat, platforma koja je postala sinonim za brze i prolazne komunikacije, ovim potezom se približava funkcionalnostima klasičnih aplikacija za razmenu poruka poput iMessage-a i WhatsApp-a.

Promene su rezultat povratnih informacija od strane korisnika koji su izrazili želju za većom kontrolom nad svojim digitalnim sadržajem. Ovakav pristup omogućava lakše praćenje ranijih razgovora i kontinuitet u komunikaciji, što je posebno važno u dinamičnom digitalnom okruženju.

Pored unapređenja korisničkog iskustva, nova funkcija ima i dodatnu prednost u pogledu sigurnosti. Sačuvane poruke mogu olakšati prijavljivanje neprimernih sadržaja i incidenata, jačajući time i zaštitne mehanizme platforme. Iako će razgovori podrazumevano i dalje biti podešeni na automatsko brisanje, Snapchat nastavlja da čuva određene podatke kako bi osigurao sigurno okruženje za svoje korisnike.

Ovaj potez Snapchat-a dolazi u trenutku kada se aplikacija sve bolje pozicionira među mlađom publikom, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je, prema istraživanjima Pew Research Centra, oko polovine tinejdžera koristi na dnevnoj bazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA