Vreme čitanja: oko 1 min.

WhatsApp će vam konačno omogućiti automatsko slanje HD medija

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno, korisnici su imali mogućnost da ručno izaberu veći kvalitet za svaku sliku koju pošalju, ali je to zahtevalo dodatne korake i nije bilo posebno praktično za svakodnevnu upotrebu

  • 0
WhatsApp aplikacija, WhatsApp logo Foto: Antonio Salaverry / Shutterstock.com

WhatsApp je nedavno najavio uvođenje nove funkcije koja će korisnicima omogućiti da automatski šalju slike i video zapise u visokoj rezoluciji. Ova promena predstavlja značajan korak napred u pogledu kvaliteta deljenih multimedijalnih sadržaja.

Prethodno, korisnici su imali mogućnost da ručno izaberu veći kvalitet za svaku sliku koju pošalju, ali je to zahtevalo dodatne korake i nije bilo posebno praktično za svakodnevnu upotrebu.

Sada, zahvaljujući novom dugmetu za kvalitet otpremanja multimedije u meniju za skladištenje i podatke, korisnici mogu da izaberu da automatski šalju sve slike i video zapise u HD kvalitetu.

Kada korisnik odabere "Standardni kvalitet", primaoci će dobijati medije u kompresovanom formatu, što omogućava bržu dostavu, ali sa nižim kvalitetom slike ili videa. Nasuprot tome, HD kvalitet zauzima znatno više prostora i može biti sporiji za slanje, ali obezbeđuje visoku rezoluciju i detaljnost slike.

Važno je napomenuti da će korisnici i dalje imati mogućnost da za pojedinačne fajlove ručno biraju kvalitet preko prekidača na ekranu za deljenje, omogućavajući im da prilagode kvalitet slanja u zavisnosti od svojih trenutnih potreba.

Trenutno je ova nova funkcija dostupna samo odabranom broju beta testera. WhatsApp planira da, nakon što se reše svi eventualni problemi, učini funkciju dostupnom u stabilnoj verziji aplikacije. Korisnici se podstiču da redovno ažuriraju svoju aplikaciju preko Google Play-a kako bi na vreme dobili pristup ovoj funkciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA