Vreme čitanja: oko 1 min.

Discord će početi da prikazuje reklame gejmerima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez, koji dolazi nakon godina izbegavanja tradicionalnih online reklamnih modela, predstavlja značajnu promenu u strategiji kompanije

  • 0
Discord Foto: DenPhotos / Shutterstock.com

U pokušaju da osnaži svoje prihode vezane i pojača pretplatu na Nitro, Discord je najavio uvođenje in-app reklamiranja, prekidajući svoj dugogodišnji stav protiv plaćenih oglasa i promocija.

Planirane "Sponsored Quests" promocije, koje će se realizovati u saradnji sa proizvođačima video igara, omogućavaće korisnicima da dobijaju in-game ili in-platform nagrade za izvršavanje različitih izazova dok igraju sa prijateljima na Discordu. Ovaj model nudi korisnicima manje invazivni oblik reklamiranja, sličan prošlogodišnjoj promociji za May the 4th na Discordu, gde su Fortnite igrači dobijali Star Wars tematske skinove za deljenje ekrana tokom igre.

Međutim, uprkos obećavajućem opisu, prve reakcije na najavu nisu bile pozitivne. Tehnološki savetnik i investitor Megana Dar izrazila je zabrinutost da bi prihvatanje novog modela reklamiranja moglo otuđiti deo korisničke baze Discorda, potencijalno narušavajući poverenje i podstičući korisnike da potraže alternative.

Discord je saopštio da će korisnici imati mogućnost isključivanja promocija u podešavanjima, što je fleksibilnost koju mnoge druge platforme ne nude. Da li će ova opcija biti dostupna samo pretplatnicima Nitro-a, još uvek nije jasno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA