Vreme čitanja: oko 1 min.

Spotify najavljuje novo povećanje cena i novi "osnovni" paket usluga

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlog za ovo povećanje leži u nameri kompanije da kompenzuje troškove povezane s audioknjigama

  • 0
Shazam aplikacija, muzika Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Korisnici Spotify-ja u nekoliko zemalja suočiće se s povećanjem cena pojedinih pretplatničkih paketa, dok je ujedno najavljeno i uvođenje novog "osnovnog" pretplatničkog nivoa po ceni trenutnog Premium plana.

Povećanje cena očekuje se u Velikoj Britaniji, Australiji, Pakistanu i u još dve zemlje koje nisu precizirane do kraja aprila, dok će korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama pretplata poskupeti nešto kasnije ove godine. Ovo bi bio drugi put u godinu dana da Spotify povećava cene u SAD, nakon prošlogodišnjeg povećanja cene Premium plana sa 9,99 na 10,99 dolara.

Pojedinačni pretplatnički plan doživeće povećanje za oko 1 dolar, dok će porodični i duo planovi poskupeti za otprilike 2 dolara. Razlog za ovo povećanje leži u nameri kompanije da kompenzuje troškove povezane s audioknjigama, koje su od oktobra dostupne Premium korisnicima u nekim tržištima, omogućavajući im slušanje do 15 sati audioknjiga mesečno bez dodatnih troškova.

Za one korisnike koji nisu zainteresovani za audioknjige, Spotify planira da uvede novi "osnovni" plan, koji će uključivati muziku i podkaste bez reklama po ceni od 10,99 dolara, što je trenutna cena Premim plana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA