Vreme čitanja: oko 1 min.

Facebook Messenger dobija velika unapređenja: Pogledajte šta je sve novo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Značajna novost su i zajednički albumi, koji omogućavaju korisnicima da sa prijateljima i porodicom dele fotografije i video zapise

  • 0

Meta Platforms je najavila niz novih funkcija za Facebook Messenger, uključujući mogućnost slanja fotografija u visokoj definiciji (HD), kreiranje zajedničkih albuma, kao i podršku za slanje većih fajlova.

Korisnici Messenger-a sada mogu slati fotografije u HD kvalitetu jednostavnim odabirom slike i uključivanjem HD prekidača pre slanja. Fotografije primljene u HD formatu biće označene oznakom "HD" u gornjem desnom uglu, što olakšava prepoznavanje kvalitetnijeg sadržaja. Ova novina usledila je nakon što je ista funkcija nedavno uvedena u WhatsApp, još jednu od aplikacija u vlasništvu kompanije Meta.

Značajna novost su i zajednički albumi, koji omogućavaju korisnicima da sa prijateljima i porodicom dele fotografije i video zapise. Kreiranje zajedničkog albuma moguće je u grupnim četovima, gde korisnici mogu dodati više fotografija odjednom ili pritisnuti duže na pojedinačnu sliku kako bi kreirali album. U postojeće albume moguće je dodavati nove fotografije i video zapise, a albume je moguće i preimenovati. Svi u grupnom četu moći će da pregledaju, dodaju, brišu i preuzimaju sadržaj iz zajedničkih albuma.

Još jedna novina je mogućnost dodavanja ljudi na Messenger pomoću QR koda, čime je olakšano povezivanje sa novim kontaktima.

Messenger sada podržava slanje fajlova do 100MB, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne limite. Podržani su svi glavni formati fajlova, uključujući Word, PDF, Excel i zip. Ovo proširenje predstavlja dugo očekivanu funkciju koja će dodatno unaprediti komunikaciju među korisnicima.

Ove nove funkcije dodatno obogaćuju iskustvo korišćenja Messenger-a, potvrđujući posvećenost kompanije Meta inovacijama i poboljšanju komunikacijskih alata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA