Vreme čitanja: oko 1 min.

X više neće dozvoljavati korisnicima da sakriju svoje plave kvačice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plava kvačica nekada je bila simbol statusa, ali je izgubila na značaju nakon što je X, pod vlasništvom Ilona Maska, uveo sistem plaćene verifikacije

  • 0
Društvena mreža X, verifikacija, plava kvačica Foto: QubixStudio / Shutterstock.com

Premium korisnici društvene mreže X više neće moći da skrivaju svoje plave kvačice, prema obaveštenju koje je više korisnika primilo u četvrtak. Opcija za sakrivanje plave kvačice uvedena je prošlog leta, ali iz kompanije nisu objasnili zašto sada planiraju da ukinu ovu mogućnost.

Plava kvačica nekada je bila simbol statusa, ali je izgubila na značaju nakon što je X, pod vlasništvom Ilona Maska, uveo sistem plaćene verifikacije. Plava kvačica je tada postala samo indikator da je korisnik platio za Premium pretplatu. Ova funkcija bila je i zloupotrebljavana od strane prevaranata i lažnih profila, a neki korisnici s plavim kvačicama postali su meta onlajn uznemiravanja ili masovnog blokiranja.

Prošle nedelje, platforma je dodelila besplatne plave kvačice nalozima s velikim brojem verifikovanih pratilaca — bez obzira da li su korisnici to želeli ili ne.

Povratne informacije od korisnika su pomešane, a mnogi izražavaju nezadovoljstvo zbog gubitka kontrole nad prikazivanjem svojih verifikacionih oznaka. Iz X-a za sada nema dodatnih komentara o razlozima ili preciznom datumu kada će promene stupiti na snagu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA