≫ 

Visoka škola za informacione tehnologije ITS preuzela FAKULTET SAVREMENIH UMETNOSTI! (FOTO)

Kao novi član velike grupe obrazovnih institucija pod vođstvom Comtrade-a i LINK groupa, Fakultet savremenih umetnosti će usvojiti dobro poznati koncept stvaranja i vođenja uspešne i savremene visokoškolske ustanove

  • 0

Visoka škola za informacione tehnologije ITS je postala osnivač Fakulteta savremenih umetnosti (fsu.edu.rs), i tako preuzela upravljanje nad ovom istaknutom institucijom u oblasti akademskog obrazovanja.

Potpisana saradnja škole ITS i ETŠ "Mihajlo Pupin" iz Novog Sada!

Ugovor o prenosu osnivačkih prava potpisali su ispred ITS-a direktor Bojan Ristić, a ispred FSU vlasnik Milivoje Todorić. Akademija u svom sastavu ima akreditovane osnovne akademske studije, master akademske studije i doktorske studije.

Kao novi član velike grupe obrazovnih institucija pod vođstvom Comtradea i LINK groupa, FSU će usvojiti dobro poznati koncept stvaranja i vođenja uspešne i savremene visokoškolske ustanove.

ITS na ovaj način pravi još jedan korak kojim utvrđuje svoju poziciju u sferi visokog obrazovanja i potvrđuje opredeljenje za širenje programske ponude i u drugim obrazovnim oblastima, kao i na sva tri nivoa akademskog obrazovanja.

Foto: ITS Foto: ITS

- FSU je ustanova visokog obrazovanja sa perspektivom razvoja. To je prepoznato, i upravni organi ITS-a su doneli odluku da se izvrši prenos osnivačkih prava sa prethodnog nosioca na ITS. Najvažnije nam je da primere iz desetogodišnjeg uspešnog rada i odlične prakse ITS-a primenimo i na FSU i da svi naši studenti budu u toku sa savremenim poslovima i trendovima. Ključno je uspostaviti sistem ishoda učenja zasnovanog na kompetencijama i na taj način pripremiti mlade za budući posao i da njihova znanja budu aktuelna - rekao je ovom prilikom dr Bojan Ristić, direktor ITS-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA