≫ 

eduTV vas poziva na predavanje: Da li znate šta jedete?

Ovo predavanje se organizuje kako bi se promovisale pravilne navike u ishrani

  • 2

Povodom Svetskog dana zdrave hrane Obrazovna televizija eduTV vas poziva na predavanje „Da li znate šta jedete?”, koje će se održati u Hotelu Zepter (Terazije 10, Beograd) u petak 13. oktobra, sa početkom u 18:30h.

Ovo predavanje se organizuje kako bi se promovisale pravilne navike u ishrani. Kao što je poznato, dobre navike u ishrani veoma povoljno utiču na naše zdravlje i sprečavaju nastanak mnogih bolesti. Veoma smo često u zabludi da se hranimo zdravo, jer nismo dovoljno edukovani o tome šta sve sadrže industrijski prerađena hrana i sokovi, što na duže staze može imati posledice po naše zdravlje.

Predavač je prim. dr Ljiljana Bajić Bibić, dugogodišnji klinički lekar, autorka paketa funkcionalne hrane, koja više od 15 godina radi istraživanja o tome koliko hrana utiče na zdravlje čoveka.

Smatra se da je od 100% hrane koju prosečan gradski stanovnik konzumira dnevno, 75% industrijski prerađena hrana. Gotovo sva industrijski obrađena hrana je prepuna aditiva. Ukoliko se ne vodi računa, na godišnjem nivou kroz hranu možemo uneti i do pet kilograma aditiva. Kumulativno dejstvo aditiva po naše zdravlje nije bezazleno, a o tome najčešće ne vodimo računa”, kaže prim. dr Ljiljana Bajić Bibić.

Kako hrana utiče na naše zdravlje?

Foto-ilustracija: Foter/ Moyan_Brenn

Činjenica je i da običan i svakodnevni dodatak jelima, bez koga ne možete da zamislite jelo i kuvanje, može da vas dovede do moždanog udara.

„Od sintetičkih boja, kojima se najčešće farbaju slatkiši, kod dece može nastati hiperaktivni poremećaj, a od veštačkih zaslađivača ljudi mogu da se ugoje, pored rizika za glavobolju, vrtoglavicu i uznemirenost”, napominje prim. dr Ljiljana Bajić Bibić.

Na predavanju ćete saznati i zašto hrana zatrovana pesticidima nosi rizik po zdravlje, u čemu grešimo pri odabiru namirnica, na koji način prehrambeni aditivi mogu uticati na psihičko i fizičko zdravlje, kako pravilno možemo koristiti suplemente, šta je organska hrana i koje su njene dobrobiti.

Osim predavanja, biće organizovane i degustacija organske hrane i radionica kuvanja zdrave hrane.

Organizatori događaja su eduTV, Hotel Zepter i Nutri Bios, a partneri: Jovanjica i „Gastro bukvar“. Da potvrdite prisustvo, pošaljite svoje ime i prezime na office@edutelevision.com.

Hranite se zdravo uz „Gastro bukvar“

Foto: Promo/LinkGroup

Moderator predavanja „Da li znate šta jedete?“ je Dunja Bibić, autorka i voditeljka emisije „Gastro bukvar“, koja je i jedan od partnera događaja.

„Gastro bukvar“ se emituje na Obrazovnoj televiziji eduTV, subotom od 20:30h. U svakoj epizodi možete da vidite kako se pripremaju različita jela iz svih krajeva sveta i da saznate kako su nastala. Sve specijalitete pripremaju profesionalci – kuvari najposećenijih restorana u Srbiji.

„Zamisao mi je da promovišem hranu i jela koja će doprineti našem zdravlju. U svakoj epizodi možete da čujete i savete u vezi sa kupovinom namirnica, jer je to jedini način da kroz kulinarstvo promovišem i zdrav način života, kome i sama težim već godinama“, ističe Dunja.

Uz brojne recepte, u „Gastro bukvaru“ možete da saznate i zašto je dobro jesti neprskanu i organsku hranu, šta su prednosti presne ishrane i kako možete pripremati zdave slatkiše, čorbe ili glavna jela.

Obrazovna televizija eduTV – edukuje, motiviše i inspiriše

Foto: Promo/LinkGroup

Obrazovna televizija eduTV istražuje brojne zanimljive teme koje poboljšavaju kvalitet života. Ova savremeno koncipirana televizija daje odgovore na mnoga pitanja i promoviše neprekidno usavršavanje.

Pored emisije „Gastro bukvar“, na eduTV-u možete pratiti i brojne obrazovne sadržaje iz oblasti tehnologije, nauke, kulture, umetnosti, biznisa, uspešnog vođenja karijere i mnogih drugih. Televiziju eduTV možete gledati kod više od 30 kablovskih operatera, kao i na YouTube kanalu i preko eduTV Android aplikacije, koju možete besplatno preuzeti na Play Storeu. Misija eduTV-a je da širi znanja i motiviše na uspeh.  Otkrijte zabavnu stranu edukacije!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • piercing&tattoo

    10. oktobar 2017 | 15:31

    Jedemo otpad većinom hranimo se salatom sa bubama ili prskana nekim prljavim otrovom ako nine to onda je GMO a meso bljutavo riba puna žive I otpada ništa nevalja,najbolje je domaće I samo domaće

  • Jeca

    12. oktobar 2017 | 03:17

    Ja znam sta jedem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA