≫ 

Završena je ovogodišnja EDIT letnja škola programiranja kompanije Comtrade, a naši IT stručnjaci odabrali su najbolju aplikaciju polaznika (VIDEO)

Nakon dve nedelje timskog rada i programiranja, odabrani timovi predstavili su svoje projekete

  • 0

I ovog jula je kompanija Comtrade nastavila tradiciju organizovanja letnje škole programiranja EdIT (Education for Innovative Thinkers).

Kroz dvonedeljni edukatovni program, polaznicima je omogućeno da razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju. Škola je besplatna za sve učesnike i obuhvata mentorsku podršku Comtrade IT stručnjaka.

Foto: Marko Jovanović

Na samom kraju ovogodišnjeg EdIT-a polaznici su prezentovali projekat na kojem su radili u protekle dve nedelje. Njihova tema je glasila: The Blockchain revolution: using DinarToken to promote tourism.

Koristeći DinarToken, novu digitalnu valutu koja omogućava razmenu vrednosti između turističkih servisa i turista polaznici su imali  priliku da savladaju osnove kriptovaluta i otkriju na koje sve načine mogu da se primene u poslovnom svetu. Kroz ovaj projekat, takođe su se upoznali se sa “Internet of value” konceptom, kao i sa koriščenjem pametnih ugovora (Smart Contracts) za razmenu, upotrebu i upravljanje DinarTokenom.

Foto: Marko Jovanović

Titulu najboljeg tima ove godine odneo je tim "Crypto Bears", čija se ideja zasniva na aplikaciji koja bi promovisala proizvide srpske nacionalne kuhinje, na taj način podstičući promociju turizma u Srbiji.

,,Naša aplikacija će omogućiti listu proizvoda uz njihov opis, kao i mesto gde mogu da se kupe. Kada kupac kupi proizvod, dobiće račun sa određenim QR kodom. Skeniranjem tog koda, na aplikaciji će leći određeni broj DinarTokena koje dobija gratis i koje će moći da potroši ili tokom boravka u Srbiji, u šopingu, ili recimo, poseti muzejima ili da konvertuje u svoju valutu ili valutu koju želi"

Jednoglasnom odlukom kolega, za ovogodišnjeg najboljeg polaznika proglašen je Nikola Krivačević, student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

- Edit letnja škola je sjajno iskustvo i pravi primer kako jedna kompanija kao što je Comtrade pokušava doprinese celokupnoj zajednici i mladima. Ovogodišnja tema je Blockchain, što je veoma interesantno da kompanije u Srbiji prate trendove i u koraku su sa modernom svetskom tehnologijom - izjavio je Nikola.

Edit škola programiranja je ove godine otvorila vrata studentima na sedam lokacija u regionu: Beograd, Kragujevac, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Banja Luka i Mostar.

Foto: Marko Jovanović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA