5

IZUZETAN USPEH NAŠE DECE: Matija i Jana među 3% NAJBOLJIH KEMBRIDŽ učenika NA SVETU, a pored toga stižu da osvajaju medalje u veslanju i golfu!

Da li roditelj može biti ponosniji kada se njegovo dete nađe među samo 3 procenta najboljih učenika na svetu u prestižnoj, svetski priznatoj edukativnoj zajednici kao što je Kembridž? Tako se osećaju i roditelji savremenih gimnazijalaca Matije Šarenca i Jane Marinović

Foto: Promo

Da li roditelj može biti ponosniji kada se njegovo dete nađe među samo 3 procenta najboljih učenika na svetu u prestižnoj, svetski priznatoj edukativnoj zajednici kao što je Kembridž? Tako se osećaju i roditelji savremenih gimnazijalaca Matije Šarenca i Jane Marinović.

Kao učenici Savremene gimnazije, Matija i Jana, iako imaju samo sedamnaest godina, već su postigli ogromne uspehe – i akademske i sportske. Njih dvoje su dobili prestižne Kembridž diplome za ispite koje su položili sa izuzetnim uspehom, a pored toga su postigli i zapažene rezultate u sportovima kojima se bave – Matija u veslanju, a Jana u golfu.

Školovanje na engleskom u Savremenoj pomoglo im da se nađu u Kembidž eliti, među 3% najboljih na svetu

Jana i Matija idu u istu školu – Savremenu gimnaziju i pohađaju Cambridge International program na engleskom jeziku.

Iako su im treninzi česti i naporni, a takmičenja im oduzimaju dosta vremena, oni svoje školske obaveze ispunjavaju na vreme, a i u školi postižu svoj maksimum. Njih dvoje su se ove godine našli među 3% najboljih Kembridž učenika na svetu koji su svih sedam Kembridž ispita položili sa izvanrednim uspehom.

Jana se nada da će zbog ovih rezultata, dobrih ocena u školi i izuzetnih uspeha u golfu uspeti da nastavi svoje školovanje na Univerzitetu Stanford u Sjedinjenim Američkim Državama, gde će moći istovremeno da se školuje i da se bavi sportom.

Foto: Promo

Savremena gimnazija svoje učenike priprema za prestižne ICE i AICE diplome, koje izdaje ugledni Univerzitet u Kembridžu, a koje su odlična propusnica za sve učenike koji ih steknu u daljem apliciranju na fakultete širom sveta. Nakon druge godine školovanja u Savremenoj učenici mogu da polažu IGCSE ispite i time steknu cenjenu ICE diplomu, što su uradili i Matija i Jana, dok učenici četvrtog razreda mogu da steknu i prestižne AICE diplome.

„Moj cilj za budućnost je da nastavim da napredujem u veslanju i učestvujem na evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava ove godine, nakon čega planiram da se prijavim za neke od najprestižnijih univerziteta u Americi”, kaže on.

Sjajni učenici, ali i uspešni sportisti

Matija se veslanjem bavi četiri godine i pod bojama Veslačkog kluba Partizan do sada je osvojio čak 20 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

„Od uspeha koje sam postigao najviše mi znači zlatna medalja u osmercu na kadetskom prvenstvu Srbije održanom prošle godine i zlatna medalja u četvercu skul za kadete na prvenstvu Srbije 2017”, ističe Matija, koji za veslanje odvaja većinu svog vremena, jer, kako sam voli da kaže, dobri rezultati zahtevaju mnogo treninga.

Jana je za razliku od Matije golf počela da trenira dosta ranije, sa samo deset godina.

„Ovaj sport je zanimljiv jer zahteva i tehniku i snagu, ali ujedno predstavlja i mentalnu aktivnost”, kaže Jana i naglašava da je kao mala volela da provodi vreme u prirodi, upoznaje nove ljude i putuje. A golf joj je upravo to omogućavao.

Foto: Promo

Baš kao i Matija, i Jana iza sebe ima bogatu zbirku sportskih uspeha, a posebno je ponosna na to što je deo srpske juniorske reprezentacije u golfu.

„Osvojila sam nekoliko turnira proteklih godina. Jedan od većih uspeha mi je osvajanje juniorskog prvenstva Srbije prošle godine, dok smo kao tim osvojili evropsko prvenstvo za žene”, kaže ona i dodaje da će nastaviti da se bavi ovim sportom i nakon srednje škole.

I težnje perspektivnog, mladog Matije su slične Janinim.

Savremena gimnazija – škola koja razume svoje učenike i podstiče ih u akademskom i ličnom napretku

Savremena gimnazija je najmodernija Kembridž gimnazija na našim prostorima koja, pored obrazovanja na engleskom, na kome se školuju Matija i Jana, svojim učenicima nudi i školovanje na srpskom ili kombinovano – na srpskom i engleskom. To je škola kojoj, baš kao i Savremenoj osnovnoj školi, nisu bitni samo uspesi učenika na časovima, već škola koja podjednako ceni i njihova vannastavna zalaganja i trud.

„U Savremenoj imam punu podršku svih kada je reč o mojim sportskim obavezama. Profesori mi redovno pomažu da nadoknadim gradivo koje propustim zbog takmičenja i treninga”, kaže Matija i dodaje: „Ono što Savremenu izdvaja od ostalih škola jeste poseban odnos koji imamo sa profesorima, koji su veoma srdačni i znaju šta je to što je najbolje za nas. Mnogo nam pomažu sa školskim i vanškolskim aktivnostima.”

Za sportiste kao što su Jana i Matija, ali i za one učenike koji ne mogu redovno da prate nastavu, Savremena je omogućila da časove pogledaju naknadno, preko interneta i posebno osmišljene online platforme.

Foto: Promo

„Iako zbog obaveza u reprezentaciji često propuštam časove, Savremena mi omogućava da nadoknadim gradivo i učim nakon treninga. Imamo online portal, na kom učenici mogu da prate predavanja, vide svoje ocene i pogledaju prethodne časove”, kaže Jana.

U Savremenoj nije toliko važno to što se u nastavi koristi najsavremenija tehnologija, što roditelji mogu da prate uspeh svog deteta na Portalu za roditelje, što su učenicima u školovanje uključeni izleti, posete pozorištima, bioskopima, muzejima, izložbama, sportskim manifestacijama i koncertima, što im predaju kvalitetni, mladi profesori koji su znanje i iskustvo sticali na fakultetima širom sveta, koliko je važno što Savremena prepoznaje sve kvalitete svojih učenika, praveći od njih svestrane ličnosti koje će nakon izlaska iz ove škole staloženo prihvatiti sve izazove koji ih očekuju u životu.

Baš to je i jedan od glavnih razloga zbog kojih je mlada nada veslanja Matija Šarenac upisao Savremenu.

„Atmosfera koja vlada među učenicima i profesorima je sjajna. Na kraju krajeva, Savremena je baš zato stvarno drugačija”, uz osmeh zaključuje Matija.

Za usmeren razvoj dece bitni su roditelji, ali je još bitnija ŠKOLA

Čemu su nas Matija i Jana naučili? Da uspesi ne izostaju ako postoje istrajnost i podrška.

Jana je odmalena znala da želi da se bavi golfom, dok je Matija shvatio da je veslanje za njega nešto kasnije. Ali to ih nije sprečilo da postignu uspehe o kojima se piše.

Međutim, pitanje je koliko bi to bilo ostvarljivo da Matija i Jana nisu napravili pravi izbor kada je reč o školovanju za koje su se odlučili. Da nisu napravili pravi izbor u odabiru škole, možda bi njihov talenat i ljubav prema veslanju i golfu ostali samo to.

U Savremenoj Matija i Jana ne samo da su uspeli da se posvete sportovima koje vole i da u njima postignu ogroman uspeh već su uspeli da se „upišu” i među 3% najboljih Kembridž učenika na svetu!

Da nam je više ovakve dece i njihovog entuzijazma. I ovakvih škola.

Više o Savremenoj gimnaziji pogledajte ovde.

Tagovi: Kembridž, Savremena gimnazija, Škola, Školovanje, Školovanje na engleskom

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (5)
Poređaj komentare:
 • M
  majalena

  Bravo djeco.

 • Z
  Zadnje vreme

  Pišite o ovalvoj deci a ne o bolesnicima iz rijalitija!

 • 9
  937

  Svaka cast!

Šta donosi porast potražnje za programerima u sektoru kriptovaluta?

ZA BRŽI RAZVOJ IT-JA U SRBIJI: Uz najmoderniju obuku ITAcademy, polaznici besplatno dobijaju i 100 coworking sati u Novoj Iskri

Ne štedite na njima! Ovo su 4 usluge marketinške agencije koje ne bi trebalo da žrtvujete

ITHS Projektni centar – mesto gde srednjoškolci dolaze do vrednih IT veština

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji nagrađuje: Za najbolje osnovce i do 100% popusta na upis

Da li će novi HTC model EXODUS 1 dostići full node karakteristike?

PRONAĐITE IDEALAN POSAO ZA SEBE: Dođite danas na najveći sajam zapošljavanja u zemlji – hotel „Metropol Palace”, 10:00–18:00 časova

Međunarodno poslovanje: Koje veštine su vam potrebne da uđete u ovaj svet?

Srpski Comtrade postao strateški partner najveće blokčejn kompanije na svetu (VIDEO)

PRONAĐITE IDEALAN POSAO ZA SEBE: Pred nama je najveći sajam zapošljavanja u zemlji – 10. maj, hotel „Metropol Palace”

Kako kompleksnost ili jednostavnost bezbednosnih parametara utiču na bezbednost kripto valuta?

JOŠ SAMO DANAS: 800€ popusta za upis na ITAcademy

Kako do uspeha i dobre zarade za pojedinca i kolektiv?

Ovaj 1. maj je prilika da promenite svoj život

Istraživanje tržišta: Zašto je neophodno i odakle početi

Koliko je Baeapy malware efikasan: Šta je sve moguće uraditi obelodanjenim hakerskim alatima NSA?

Šta rade menadžeri projekata: Evo kako u praksi izgleda upravljanje projektima

Ovih 5 grešaka programeri sebi ne smeju da dopuste

Kako da imate vrhunski marketing čak i kada je vam je budžet limitiran?

Kako je izveden uspešan napad na platne kartice na Mac računarima?

Tražite posao? Evo kako da pokažete svetu da ste stručni

Najsavremenija osnovna škola u regionu otvorila upis za učenike II, III, IV i V razreda

Kako će blockchain tehnologija uticati na međunarodnu trgovinu?

Srednjoškolci, učestvujte na kreativnim vikend-radionicama na Fakultetu savremenih umetnosti (BESPLATNO)

Učenje na daljinu: Evo kako da uspešno učite onlajn

Kako da dobar prodavac postane uspešan menadžer?

Kompletan vodič za buduće preduzetnike: Pet koraka za započinjanje sopstvenog posla

ŠTA JE BOLJE ZA KARIJERU - master diploma ili međunarodno priznati sertifikat?

Da li su insajderski napadi najveća pretnja po bezbednost sistema?

POČINJE PORODIČNI VIKEND: Roditelji, dovedite svoje mališane u Beograđanku da se dobro zabavite i učite kroz igru

PORODIČNI VIKEND U SAVREMENOJ: Dobra zabava i nova znanja za celu porodicu

DOBRO DOŠLI, PRVACI: Otvoren je upis u prvi razred u Savremenoj osnovnoj školi

Kakve su najnovije promene u bitcoin tehnologiji i zašto je rudarenje sve manje efikasno i skuplje?

FINSKI MODEL OBRAZOVANJA DOSTUPAN JE I U SRBIJI: OŠ Savremena počinje sa radom

Doktor Nestorović otkriva: "Siromaštvo izaziva stres, a stres smanjuje inteligenciju" (VIDEO)

Ovako izgleda testiranje za upis budućih prvaka u školu

Kako zaštititi pristup kripto novčaniku?

Evo kako da najlakše započnete uspešan biznis iz sopstvenog doma - i jedna greška koju nikako ne smete da napravite

Apple Heart Study ili jedna jabuka na dan

Talentovani ste i kreativni? Učestvujte na konkursu FSU i osvojte vredne nagrade!

Evo kako da najlakše koristite "srpska" slova na vašem Android telefonu

Evo kako da se nosite sa strahom od poslovnog neuspeha ako ste rešili da postanete preduzetnik

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima