Kako do uspeha i dobre zarade za pojedinca i kolektiv?

Želite da vi i vaši zaposleni naučite više o poslu? Spremni ste da uradite sve da vaša privatna firma postane lider u svojoj oblasti? Maštate o tome da postanete stručnjak koji će napredovati u karijeri i početi više da zarađuje?

novac
Foto: Pixabay.com

Bilo da ste preduzetnik, šef sektora, direktor ili zaposleni u nekoj kompaniji, ako imate ambicije i volje da napredujete, ne oklevajte i posvetite se stručnom usavršavanju. Za zaposlene ljude koji imaju mnogo dnevnih obaveza, idealno rešenje za napredovanje u poslu su onlajn obuke i treninzi. Kvalitetnom i pravovremenom profesionalnom obukom ostvaruju se konkretni i uočljivi rezultati i obezbeđuje se višestruka korist za pojedinca i kompaniju.

Ako ste zaposleni u timu neke firme, pokušajte da ubedite svog šefa u prednosti profesionalnih treninga i podelite ove informacije sa svojim kolegama.

U današnje vreme, borba na svakom tržištu je nemilosrdna. Konkurencija je velika, mnogo je firmi koje se bez prestanka bore za prevlast. Mali, pa i veliki poslovi, gase se pre nego što su zaista zaživeli, a ljudi svakodnevno ostaju bez posla uprkos tome što su završili potrebne škole i stekli bogato radno iskustvo.

Način da uvek ostanete „u sedlu” i da poslodavci žele da vas imaju u svom timu jeste da stalno i bez prestanka učite. Nove tehnologije unose promene u svaku industriju i ako niste u toku sa njima, nećete moći da nastavite da poslujete kao do sada, bez obzira na to koliko ste nekada znali o svom poslu. Osim toga, menja se ritam i obim posla i sve više poslodavaca traži od svojih zaposlenih da funkcionišu u više poslovnih oblasti istovremeno. Ukratko, pobednici su oni koji uvek posvećuju vreme svom profesionalnom usavršavanju.

Foto: Pixabay.com

Biti u toku je od presudnog značaja za povećanje kvaliteta rada u svakoj profesiji. Novim znanjima daćete veći doprinos soptvenom poslovnom uspehu, kao i uspehu firme u kojoj radite, a poboljšaćete i sopstvene šanse za napredovanje.

Zahvaljujući specijalističkom znanju, koje donosi profesionalna obuka, vaša kompanija će dobiti zaposlene koji poseduju znanje i sposobnost da pravilno procene postojeće poslovne prakse i uvide alternativne pristupe. Ovo je izuzetno značajno u poboljšanju operativnih procesa i pronalaženju najboljih načina za rad unutar vaše firme. Obučeni radnici umeju da se odvoje od pukog obavljanja posla i stiču sigurnost da razmišljajući o onome što rade unose promene i dolaze do boljih rešenja.

U zavisnosti od poslovnih planova, vaša firma, ili firma u kojoj ste rukovodilac, može odabrati nivo edukacije koji će ostvariti pun potencijal vaših zaposlenih na poslovima koje trenutno obavljaju, ili može koristiti naprednu obuku kako bi efikasnije implementirala svoje strateške planove, prenela znanje i poboljšala bazu veština zaposlenih.

Slanjem zaposlenih na profesionalno usavršavanje firma čini brojne napredne korake: promoviše svoje poslovanje i tako privlači nove zaposlene; zna vrednost svojih radnika i želi da ulaže u njih; povećava poverenje klijenata jer šire znanje stvara bolji proizvod.

Najčešći i najpraktičniji način za sprovođenje profesionalnog usavršavanja za zaposlene jeste onlajn učenje. Ova vrsta edukacije odgovara svima – i poslodavcima i zaposlenima, jer svakome pruža mogućnost da uči sopstvenim tempom i da tokom učenja ni na koji način ne zanemari radne obaveze. Naprotiv, istraživanja pokazuju da su radnici koji istovremeno uče i rade efikasniji i produktivnji na radnom mestu. Osim toga, tu su i ostale pogodnosti.

Foto: PIxabay.com

Fleksibilnost – Onlajn trening polaznicima omogućava da prilagode učenje svom životnom stilu i rasporedu rada. Svi koji pohađaju kurs imaju dovoljno vremena za lične, porodične i radne obaveze, a posao ne trpi, jer možete da učite bilo gde i bilo kada.

Prostor – Onlajn obuka je osmišljena tako da se učenju može pristupiti od kuće, iz kancelarije ili sa bilo koje treće lokacije. Pošto zaposleni nije vezan za fiksnu lokaciju, nema ni obavezu da putuje, parkira se ili koristi gradski prevoz, napušta kancelariju ranije kako bi stigao na predavanja ili stiže na posao kasnije jer je polagao ispit. Ako se vaš radni raspored promeni, zaposleni će svoju obuku jednostavno prilagoditi novoj satnici.

Vreme – Uči se vlastitim tempom i u vreme koje svakom pojedincu najviše odgovara. Sigurno ste nekada prisustvovali kursu ili predavanju uživo i mislili: „Ovo je dosadno, želim da ubrzaju”. Potrebno je vreme da bi se nešto dobro savladalo. Sa onlajn treningom bira se vreme i ritam koji vam najviše odgovara. Uči se kada i koliko to koncentracija dozvoljava.

Isplativost – Onlajn kursevi su za firme najekonomičnija vrsta kurseva. Ne postoje troškovi nastali izostankom zaposlenih sa radnog mesta, putni troškovi ili troškovi smeštaja. Studije pokazuju da je onlajn obuka uglavnom 25% do 60% kraća od obuke u učionici sa istim programom.

Pri izboru škole za sebe ili svoje zaposlene, obavezno povedite računa o tome da je u pitanju proverena institucija. Za vas je najvažnije da je škola relevantna, odnosno da predavanja vode profesionalci sa stvarnim iskustvom, koji će vama ili vašim zaposlenima pružiti praktične veštine za unapređenje karijere. Pregledajte forume i ustanovite šta o školi kažu raniji polaznici – kada je kurs završen, da li su stečeno znanje mogli da primene na praktičan način?  Da li su na kursu naučili ključne stvari? Da li se njihovo znanje testiralo kroz praktične vežbe?

Foto ilustracija: Telegraf, Pixabay

Osim toga, važno je proveriti da li škola pruža podršku svojim polaznicima za vreme kursa. Možete li profesorima da postavljate pitanja i tražite od njih pomoć? Da li ćete u roku od 24 sata dobiti odgovore? Svakome je ponekad potrebna pomoć, a ovaj „jedan-na-jedan” kontakt osigurava da se vi ili vaši zaposleni nijednog trenutka nećete naći u situaciji da ne znate šta tačno radite i kuda idete.

Dakle, svejedno da li ste pojedinac željan znanja ili šef koji želi da unapredi i ojača svoj tim, potražite onlajn poslovnu školu koja pruža praktično i personalizovano iskustvo obuke i razvoja. Nećete se pokajati, znanje i veštine koje steknete unaprediće vaš posao i doneti vam uspeh i bolju zaradu.

Tagovi: Karijera, liderstvo, menadžer tima, Napredak, poslovna škola, Preduzetnik, profesionalno usavršavanje, struvnost, Timski rad, ucenje online, učenje preko interneta, Zarada

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

10 razloga zbog kojih je upravljanje projektima pravi posao za one koji sanjaju o uspehu

Do kraja juna obezbedite besplatan upis u Savremenu gimnaziju: Nagrada za vaš dosadašnji uspeh i talenat

Evo koje ilustratore morate pratiti ukoliko želite da budete dizajner

Evo kako da postanete uspešan influenser

IOTA preuzima primat na tržištu kripto valuta

Blogovanje: Kako vam pisanje može povećati prodaju

Ostao je još samo jedan dan: ITHS nagrađuje najbolje učenike besplatnim školovanjem

ITS i ITHS slave Dan škole i poklanjaju velike popuste za upis na najtraženije IT profile

Besplatna procena potencijala i talenata za decu od 5 do 7 godina u Savremenoj osnovnoj školi

Kako će teći dalji razvoj bezbednosti blockchaina?

Dani savremenih umetnosti počinju 28. maja u Dorćol Platzu velikom žurkom, premijerom filma i izložbom. Obezbedite svoju besplatnu ulaznicu!

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji za svoj rođendan poklanja vama! Još samo danas iskoristite do 40% popusta na upis

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji za svoj rođendan poklanja vama! Iskoristite do 40% popusta na upis

Ima samo 12 godina, a već zarađuje milione i za rođendan je sebi kupila najnoviji BMW od 150.000 evra (VIDEO)

Šta donosi porast potražnje za programerima u sektoru kriptovaluta?

ZA BRŽI RAZVOJ IT-JA U SRBIJI: Uz najmoderniju obuku ITAcademy, polaznici besplatno dobijaju i 100 coworking sati u Novoj Iskri

Ne štedite na njima! Ovo su 4 usluge marketinške agencije koje ne bi trebalo da žrtvujete

ITHS Projektni centar – mesto gde srednjoškolci dolaze do vrednih IT veština

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji nagrađuje: Za najbolje osnovce i do 100% popusta na upis

Da li će novi HTC model EXODUS 1 dostići full node karakteristike?

PRONAĐITE IDEALAN POSAO ZA SEBE: Dođite danas na najveći sajam zapošljavanja u zemlji – hotel „Metropol Palace”, 10:00–18:00 časova

Međunarodno poslovanje: Koje veštine su vam potrebne da uđete u ovaj svet?

Srpski Comtrade postao strateški partner najveće blokčejn kompanije na svetu (VIDEO)

PRONAĐITE IDEALAN POSAO ZA SEBE: Pred nama je najveći sajam zapošljavanja u zemlji – 10. maj, hotel „Metropol Palace”

Kako kompleksnost ili jednostavnost bezbednosnih parametara utiču na bezbednost kripto valuta?

JOŠ SAMO DANAS: 800€ popusta za upis na ITAcademy

Ovaj 1. maj je prilika da promenite svoj život

Istraživanje tržišta: Zašto je neophodno i odakle početi

Koliko je Baeapy malware efikasan: Šta je sve moguće uraditi obelodanjenim hakerskim alatima NSA?

Šta rade menadžeri projekata: Evo kako u praksi izgleda upravljanje projektima

Ovih 5 grešaka programeri sebi ne smeju da dopuste

Kako da imate vrhunski marketing čak i kada je vam je budžet limitiran?

Kako je izveden uspešan napad na platne kartice na Mac računarima?

Tražite posao? Evo kako da pokažete svetu da ste stručni

Najsavremenija osnovna škola u regionu otvorila upis za učenike II, III, IV i V razreda

Kako će blockchain tehnologija uticati na međunarodnu trgovinu?

Srednjoškolci, učestvujte na kreativnim vikend-radionicama na Fakultetu savremenih umetnosti (BESPLATNO)

Učenje na daljinu: Evo kako da uspešno učite onlajn

Kako da dobar prodavac postane uspešan menadžer?

Kompletan vodič za buduće preduzetnike: Pet koraka za započinjanje sopstvenog posla

ŠTA JE BOLJE ZA KARIJERU - master diploma ili međunarodno priznati sertifikat?

Da li su insajderski napadi najveća pretnja po bezbednost sistema?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima