• 1

ITHS priredio svečani prijem devetoj generaciji srednjoškolaca (VIDEO)

U ovoj savremenoj školskoj ustanovi deca će moći da koriste čak 30 kabineta, od kojih 15 računarskih, sa 360 računara

  • 1

Deveta generacija srednjoškolaca koja je svoje obrazovanje nastavila u ITHS, Srednjoj školi za informacione tehnologije, imala je danas prvi školski dan. Dok su deca u kabinetima bila sa svojim razrednim starešinama i budućim drugarima, roditelje su u amfiteatru dočekali direktorka i profesori škole koja posluje u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najvećem IT tehnološkom centru u regionu.

U ovoj savremenoj školskoj ustanovi deca će moći da koriste čak 30 kabineta, od kojih 15 računarskih i 360 računara.

ITHS, Početak nove školske godine, Upis Novih Đaka, Polaznika

Roditelji i nastavnici "oči u oči", Foto: Nikola Tomić

Prema rečima Aleksandre Prokopijević, direktorke ITHS, reč je o privatnoj školi koja nudi najkvalitetnije obrazovanje, a rukovodstvo škole se stalno trudi da ima najsavremenije programe.

- Tim od 48 nastavnika će naredne četiri godine pratiti vašu decu i biće apsolutno posvećeni njihovom obrazovanju, napomenula je direktorka.

ITHS, Početak nove školske godine, Upis Novih Đaka, Polaznika

Ove školske godine je upisana deveta generacija, Foto: Nikola Tomić

Direktorka Prokopijević je roditeljima takođe predstavila i nastavnike iz IT grupe stručnih predmeta koji praktično pokrivaju najveći fond časova u ITHS srednjoj školi.

ITHS, Početak nove školske godine, Upis Novih Đaka, Polaznika

Direktorka Prokopijević i deo profesorskog kadra, Foto: Nikola Tomić

Na samo pedesetak metara od školskih učionica su vrhunski inženjeri Comtradea, koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverske i hardverske proizvode koji se koriste širom sveta. Svi veruju da je izbor obe škole najbolji mogući izbor jer je ITHS škola budućnosti.

Moderni kabineti, savremen prostor, motivisani i kreativni nastavnici i stručni kadar čine ovu školu jednom od najperspektivnijih. Oblast informacionih tehnologija je oblast koja samo može da raste i nudi širok spektar mogućnosti.

ITHS, Početak nove školske godine, Upis Novih Đaka, Polaznika

I roditelji uzbuđeni, kao i školarci, Foto: Nikola Tomić

Direktorka Prokopijević je na kraju poželela roditeljima da se u istom broju sastanu i za četiri godine, na dodeli diploma.

(J. V.)

Komentari

  • Aca

    ... i onda na upisu na fakultete deca budu ispod proseka. Zašto dozvoljavate zaoadni sistem obrazovanja koji je pet puta losiji od naseg. Zapadnjacke sklle skoluju prostu radnu snagu kojoj mozak ne sluzi da razmislja nego da bude poslusna i da trosi novac gde joj se kaze.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima