• 0

Pogled iz njihovih cipela: Podsetnik na skromnost i nesebičnost

Saradnju Samsunga i Centra za integraciju mladih ispratila je i donatorska akcija kompanije koja je neophodnom opremom snabdela svratišta Centra za integraciju mladih na dve lokacije u Beogradu

  • 0

Da li i koliko zaista razumemo druge ljude i njihove priče? Koliko je teško obuti tuđe cipele i iz njih gledati na svet oko sebe?

Zaposleni i volonteri u Centru za integraciju mladih (CIM) u Beogradu već više od deset godina daju sve od sebe da saslušaju, razumeju i pomognu svojim štićenicima. Oni ne samo što svakodnevno obuvaju tuđe cipele, već u njima i hrabro koračaju.

Usluge ovog centra trenutno koristi više od 500 dece, a iz ove inicijative i želje da im se svet učini lepšim i boljim, nastala je knjiga „Iz mojih cipela“. Sastavljena od autentičnih izjava dece iz Svratišta, ona pruža njihov jedinstveni pogled na svet, njihova razmišljanja i nadanja.

Volontiranje, Samsung

Foto: Miralem Čaušević za Samsung

Upravo su ovu knjigu na poklon dobili zaposleni u kompaniji Samsung koji su, zajedno sa bivšim štićenicima Svratišta, učestvovali u interaktivnoj, volonterskoj radionici u Kafe Baru 16, socijalnom preduzeću CIM-a.

Glavne teme radionice bile su zaposlenje, planovi na polju karijere i put do njihovog ostvarenja. Zaposleni u Samsungu nesebično su sa decom podelili svoje viđenje radne etike, kao i procesa koji se odvija od nastanka jedne poslovne ideje, pa sve do njene realizacije. Sa druge strane, deca su otvoreno pričala o svojim snovima po pitanju zaposlenja i svi do jednog su se složili da je na tom putu obrazovanje najbitnije.

Ono što je tokom ove radionice posebno oduševilo volontere jesu skromnost i nesebičnost dece kada su u pitanju materijalne stvari. Svih dvanaestoro predstavnika Centra reklo je da bi sav novac koji zarade ili dobiju dali siromašnima i svojim drugarima iz Svratišta, a da bi samo ono što preostane, potrošili na sebe.

Volontiranje, Samsung

Foto: Miralem Čaušević za Samsung

Nakon inspirativnih razgovora i kreativnog dela radionice, usledila je razmena poklona i zahvalnica. Saradnju Samsunga i Centra za integraciju mladih ispratila je i donatorska akcija kompanije koja je neophodnom opremom snabdela svratišta Centra za integraciju mladih na dve lokacije u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima