• 0

Pogled iz njihovih cipela: Podsetnik na skromnost i nesebičnost

Saradnju Samsunga i Centra za integraciju mladih ispratila je i donatorska akcija kompanije koja je neophodnom opremom snabdela svratišta Centra za integraciju mladih na dve lokacije u Beogradu

  • 0
Volontiranje, Samsung

Foto: Miralem Čaušević za Samsung

Da li i koliko zaista razumemo druge ljude i njihove priče? Koliko je teško obuti tuđe cipele i iz njih gledati na svet oko sebe?

Zaposleni i volonteri u Centru za integraciju mladih (CIM) u Beogradu već više od deset godina daju sve od sebe da saslušaju, razumeju i pomognu svojim štićenicima. Oni ne samo što svakodnevno obuvaju tuđe cipele, već u njima i hrabro koračaju.

Usluge ovog centra trenutno koristi više od 500 dece, a iz ove inicijative i želje da im se svet učini lepšim i boljim, nastala je knjiga „Iz mojih cipela“. Sastavljena od autentičnih izjava dece iz Svratišta, ona pruža njihov jedinstveni pogled na svet, njihova razmišljanja i nadanja.

Volontiranje, Samsung

Foto: Miralem Čaušević za Samsung

Upravo su ovu knjigu na poklon dobili zaposleni u kompaniji Samsung koji su, zajedno sa bivšim štićenicima Svratišta, učestvovali u interaktivnoj, volonterskoj radionici u Kafe Baru 16, socijalnom preduzeću CIM-a.

Glavne teme radionice bile su zaposlenje, planovi na polju karijere i put do njihovog ostvarenja. Zaposleni u Samsungu nesebično su sa decom podelili svoje viđenje radne etike, kao i procesa koji se odvija od nastanka jedne poslovne ideje, pa sve do njene realizacije. Sa druge strane, deca su otvoreno pričala o svojim snovima po pitanju zaposlenja i svi do jednog su se složili da je na tom putu obrazovanje najbitnije.

Ono što je tokom ove radionice posebno oduševilo volontere jesu skromnost i nesebičnost dece kada su u pitanju materijalne stvari. Svih dvanaestoro predstavnika Centra reklo je da bi sav novac koji zarade ili dobiju dali siromašnima i svojim drugarima iz Svratišta, a da bi samo ono što preostane, potrošili na sebe.

Volontiranje, Samsung

Foto: Miralem Čaušević za Samsung

Nakon inspirativnih razgovora i kreativnog dela radionice, usledila je razmena poklona i zahvalnica. Saradnju Samsunga i Centra za integraciju mladih ispratila je i donatorska akcija kompanije koja je neophodnom opremom snabdela svratišta Centra za integraciju mladih na dve lokacije u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima