• 0

Da li vam se posao gomila? Iskoristite ove digitalne alate da povećate produktivnost

Da li vam je ova situacija poznata? Ustali ste orni za rad, sa jasnim planom obaveza, ali vreme je nekako proletelo i kada je došao kraj radnog vremena, svi su zadaci ostali u istoj fazi u kojoj su i bili prethodne večeri. A nije da niste radili

  • 0

Da biste efektnije iskoristili vreme koje imate, isprobajte kako funkcionišete uz korišćenje nekih od ovih alata.

Inbox Pause

Ovo će vas možda šokirati, ali istraživanja kompanije Atlassian pokazuju da tipičan radni dan danas podrazumeva oko 36 provera pristiglih mejlova po satu. To nije sve: prosečnom čoveku je nakon proveravanja mejla potrebno oko 16 minuta da se usredsredi na posao. Inbox Pause je tu da vam pomogne kad ne možete da izdržite a da ne proverite mejl. Ova aplikacija će blokirati svu nadolazeću poštu. Tek kada završite s radom i kliknete, zadržani mejlovi će vam biti isporučeni.

Sidekick

Sidekick će vam skratiti vreme koje provedete u proveri i razmišljanju o tome da li su vaše kolege primile poruku i pri proveravanju mejlova u iščekivanju odgovora. Ova aplikacija će vas  obavestiti čim osoba s kojom ste u kontaktu primi mejl. Više ne morate da strahujete da li je vaša poruka završila u spam folderu i pozivate telefonom da biste potvrdili njen prijem. Da ne biste nagađali, važne mejlove počnite da šaljete Sidekickom.

Pocket

Jeste li ikad napravili pauzu da pročitate tekst, a onda rešili da pročitate povezanu vest, pa još jednu... pa još jednu? Čitanje povezanih tekstova može da oduzme mnogo vremena, a glavni razlog jeste nevoljnost da stranice obeležimo (bookmark) da bismo im se vratili kasnije. Označavanje markiranjem je uglavnom nepregledno i stoga većina radije pročita tekstove odmah. Uz jedan klik na ikonicu Pocket, tekst stavljate na čekanje. Umesto što biste površno preleteli preko teksta, sada mu se lako možete vratiti kad god želite. A posao neće trpeti.

PasswordBox

Ako je kreativni haos vaše prirodno okruženje, verovatno vam se već desilo da zaboravite pristupne podatke za svoj profil na društvenoj mreži, mejlu ili nalogu za web sajt. Ukoliko je tako, PassswordBox vam može biti od koristi. On automatski pamti vaše korisničko ime i lozinku u svakom trenutku kad pristupate nekom sajtu.

StayFocusd

Proveravanje profila na društvenim mrežama ili surfovanje internetom u radno vreme čest je greh onih koji rade za  računarom. Potrebna je snažna volja da se ne podlegne ovim iskušenjima. StayFocusd će vam pomoći da izgradite otpornost tako što će vam onemogućiti da pristupite rizičnim web stranicama. Programirajte minutažu nakon koje će vam pristup web sajtu biti onemogućen.

Ovo korisne aplikacije razvili su programeri koji su i sami imali iste probleme. Ako prepoznate na šta nepotrebno trošite vreme, možete i sami doći do ideje za efikasno rešenje. Škola za razvoj mobilnih aplikacija za godinu dana daće vam zanat potreban da je realizujete.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima