• 0

Saznajte da li je IT karijera za vas pomoću ovog BESPLATNOG TESTA

Rad u IT industriji je veoma perspektivan i odlično plaćen. Ipak, IT karijera nije baš za svakoga. Ako vas zanima odgovor na ovo pitanje, odvojte 7 minuta i saznajte da li imate predispozicije za neku od IT profesija i šta vam je potrebno za karijeru u ovoj oblasti

  • 0

Uradite besplatan 7-minutni test i otkrijte da li je IT karijera pravi izbor za vas.

Besplatan test koji će vam pomoći da napravite pravi izbor

Sigurno ste pomislili kako biste mogli da se okrenete karijeri odlično plaćenog IT stručnjaka, ali niste sigurni da li je to za vas. Rešite sve nedoumice odmah uz besplatan test i saznajte šta je sve potrebno za posao dizajnera, programera, administratora mreža ili neku drugu IT poziciju.

Test sadrži 14 pitanja o vašem trenutnom statusu karijere, željama i ciljevima. Na osnovu datih odgovora saznaćete da li imate predispozicije za uspešnu IT karijeru, kao i koja to IT specijalnost najbolje odgovara vašim talentima.

Dodatna pogodnost je to što je testiranje potpuno besplatno. To znači da vas doslovno ništa ne košta da proverite da li je IT karijera za vas. Ukoliko se ispostavi da imate potencijala, razmislite o fokusiranju na neka od veoma traženih zanimanja iz sfere informacionih tehnologija.

Čak i ako posedujete određeno iskustvo, kroz besplatan 7-minutni test samo ćete potvrditi da ste napravili odličan izbor. Koji god rezultat da vas čeka, samo vas 7 minuta deli od otkrivanja pravog puta za vas.

Kompjuter, laptop, haker, tastatura

Foto: Shutterstock

Potražnja za IT stručnjacima i dalje raste

Brojnim istraživanjima došlo se do istog zaključka – najtraženiji poslovi i u ovoj godini jesu oni iz IT oblasti. Evropi nedostaje čak 500.000 IT stručnjaka, a samo u Srbiji je više od 20.000 IT radnih mesta nepopunjeno. Istovremeno, pozicije u ovom sektoru su konstantno u TOP 3 najplaćenijih!

Drugim rečima, globalna potražnja za IT kadrovima i rastuće potrebe domaćeg tržišta dovele su do veoma visokih plata IT stručnjaka, a oni koji se odluče da steknu odgovarajuću ekspertizu ne čekaju ni dana na posao u struci.

IT tržište u Srbiji dostiglo je rekordnih 580.000.000 evra, a izvoz IT usluga čak 1,4 milijarde evra, sa jakim potencijalom za budući rast, uprkos pandemiji. Prosečna plata po radniku u IT sektoru je i do nekoliko puta veća od prosečne plate u drugim sektorima, a mogućnost lakog zaposlenja, brojni benefiti i fleksibilno radno vreme samo su neki od razloga koji čine da u IT sektoru gotovo i da nema nezaposlenih.

Steknite vredna IT znanja za uspešnu karijeru

Kako IT poslova ima sve više, raste i broj onih koji se specijalizuju za IT zanimanja. Stručno obrazovanje u IT sektoru ne mora biti samo formalno, bitno je školovati se za znanja koja su zaista primenljiva i donose veliku platu. Na vama je da se odlučite za pravu oblast: programiranje, administracija, dizajn i multimedija, IT poslovanje, razvoj mobilnih aplikacija, CAD crtanje i projektovanje itd.

Školovanjem za IT stručnjaka stiču se, pored novih znanja, priznati sertifikati i diplome koji omogućavaju brojne poslovne prilike širom sveta. Bez obzira na prethodno iskustvo, uz vrhunske stručnjake i praktičan rad svako može steći potrebna znanja iz IT oblasti za manje od godinu dana. Donesite već danas pravu odluku i unapredite svoju karijeru.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima