≫ 

Dešavaju se tektonske promene u IT: Ovo su veštine koje naše kompanije traže od budućih radnika

O blokčejnu, a u eri digitalne revolucije, važno je ispratiti najnovije trendove, a upravo o tome sa portalom Telegraf.rs razgovarao je i Milan Dimitrijević direktor CODE by Comtrade akademije

  • 0
CODE centar za obuke kompanije Comtrade Foto: Comtrade

Sada već sa velikim iščekivanjem čekamo početak TMRW konferencije. Ovaj jedinstveni događaj, održaće se od 13. do 15. maja u BelexpoCentru u Beogradu.

Ekskluzivno na Tomorrow konferenciji, a po prvi put u Evropi, biće organizovan i panel u Metaversu. Ovaj događaj uključuje selekciju najvažnijih tema u svetu tehnologije i kroz predavanja i panele najvećih svetskih stručnjaka iz ovih oblasti te teme približava nama.

U planu je skoro 100 govornika, 7 ekskluzivnih panela i više od 50 predavanja.

O blokčejnu i u eri digitalne revolucije, važno je ispratiti trendove budućnosti, a upravo o tome sa portalom Telegraf.rs razgovarao je i Milan Dimitrijević, direktor CODE by Comtrade akademije.

  • Možemo da počnemo sa TMRW konferencijom i CODE by Comtrade akademijom, koja je tu povezanost?

CODE by Comtrade predstavlja neformalnu obrazovnu instituciju koja ima za cilj da prati najnovije digitalne trendove u IT sferi i kreira najmodernije obuke koje to i prate.

TMRW konferencija omogućava uvid u aktuelna znanja iz sfere blokčejna, veštačke inteligencije, digitalnih valuta i ostalih virtualnih modela rada.

  • Zašto je jedna ovakva manifestacija, kao što je TMRW konferencija važna za Srbiju i šire?

U eri digitalne revolucije, od velike je važnosti da i Srbija a i region budu prepoznati po kvalitetnom radu i IT kadru. TMRW konferencija će postaviti Srbiju na mapu digitalnog sveta i pružiti mogućnost svetskim IT kompanijama da upoznaju digitalni razvoj Srbije.

  • Blokčejn i veštačka inteligencija su, između ostalog, slobodno rečeno budućnost sveta tehnologije - Kako CODE by Comtrade prati razvoj ovih oblasti?

Budućnost je već tu, a blokčejn i AI predstavljaju predvodnike ovog talasa digitalnih promena u svetu.

CODE by Comtrade prati sve promene u IT sferi, prilagođava rad i kreira novi pravac razvoja svih pojedinaca u IT zajednici Srbije.

  • Kakva su interesovanja CODE polaznika i koliko se to promenilo u poslednjih nekoliko godina?

Polaznici CODE by Comtrade akademije se zapošljavaju u IT industriji, a praćenje trendova i razvoja ovog tržišta im je neophodno da bi se profesionalno razvijali. Poslednjih godina primetno je veliko interesovanje polaznika za nove tehnologije (pre svega blokčejn koncept, Veštačku inteligenciju, robotiku, analitiku podataka..).

Praćenjem IT trendova omogućavamo svim polaznicima najmodernija znanja i veštine, neophodne za rad u izuzetno fluidnom i rastućem IT segmentu.

  • Šta je najveći izazov kada se govori o razvoju veština potrebnih za rad na tehnologiji kao što je blokčejn?

Izazov je pratiti nepredvidivi razvoj svetskog IT tržišta i implementaciju novih tehnologija u tradicionalne. Tektonske promene u IT sferi nam sugerišu da je redovno praćenje svih programskih jezika, digitalnih veština i kvalitetnog IT obrazovanja, neophodno da bi profesionalni napredak svakog pojedinca bio vidljiv i doprineo profesionalnom razvoju kompanije u kojoj se nalazi.

Ulaganje u znanje svih zaposlenih kreira dodatnu vrednost kompanije i njenih proizvoda koja je prepoznata od IT zajednice na globalnom nivou, zaključuje razgovor sa našim portalom Milan Dimitrijević.

Jedan od panelista na ovoj konferenciji je i Srećko Miodragović iz kompanije Comtrade. Miodragović će govoriti u satnici koja je predviđena za teme blokčejna.

Poznato je da blokčejn daleko prevazilazi kriptovalute i bitkoin. "Sa svojom sposobnošću da stvori veću transparentnost, a istovremeno štedi vreme i novac preduzeća, tehnologija utiče na različite sektore a mogu da ga primenjuju i vlade", smatra on.

Na konferenciji će biti reči o svim segmentima blokčejna i kriptovaluta, uključujući “rudarenje”, ulaganje i još mnogo toga, a sve kroz iskustvo vodećih svetskih eksperata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA