Vreme čitanja: oko 5 min.

RODITELJI, POŽURITE: 30. juna se zatvara upis po sniženim cenama u Savremenu osnovnu školu

Vreme čitanja: oko 5 min.

Važna informacija za sve roditelje koji svojoj deci žele da obezbede školovanje u skladu sa svetskim standardima: samo do 30. juna imate priliku da po povoljnijim uslovima upišete svoje dete u Savremenu osnovnu školu na Novom Beogradu uz školarine niže do preko 1.000 evra

  • 1
Savremena osnovna škola Foto: Promo/ LINKgroup

Iz Savremene poručuju da je interesovanje veliko i pozivaju roditelje da prijave svoje dete na vreme kako bi rezervisali neko od preostalih mesta, jer je upis u VI, VII i VIII razred već zatvoren, dok je u većini ostalih razreda ostao jednocifren broj slobodnih mesta.

Zašto da izaberete Savremenu osnovnu školu

Savremena osnovna škola nudi izbor između Nacionalnog i Kombinovanog programa, koji predstavlja spoj nacionalnog i Kembridž obrazovanja. Nacionalni program pruža temeljno obrazovanje u skladu sa lokalnim standardima, dok Kombinovani program omogućava deci da usavrše engleski jezik i steknu sveobuhvatno znanje zasnovano na dva obrazovna programa.

Kombinovani program je jedan od najčešćih razloga zašto roditelji biraju Savremenu osnovnu školu za svoju decu. Ovaj program deci pruža priliku da se već od malih nogu upuste u svet engleskog jezika i da steknu prednosti koje im pruža međunarodno priznato Kembridž obrazovanje.

-Dugo smo se raspitivali i na kraju shvatili da se u Savremenoj sve znatno razlikuje od drugih škola, jednostavno – bili smo oduševljeni. Izabrali smo Kombinovani program zato što moj sin već govori engleski, a ovako će ga usavršiti i pritom će steći najbolje znanje zasnovano na dva obrazovna programa – i na Nacionalnom i na Kembridž programu. Smatram da je sve ovo najbolje za našeg sina, to mu je odlična priprema za uspešnu budućnost - ističe Nataša Hejs, čiji sin Itan pohađa Savremenu osnovnu školu.

Bezbrižno i podsticajno okruženje

Savremena osnovna škola deci pruža ne samo bezbedno već i podsticajno okruženje, u kome se uči sa osmehom na licu. Podržava ih i, što je još važnije, podstiče da istražuju, otkrivaju i razvijaju svoje talente.

Kroz bogat program vannastavnih aktivnosti, deca imaju priliku da se druže i sklapaju prijateljstva, dok istovremeno neguju različite talente. Savremena osnovna škola organizuje mnoge sekcije, radionice i dodatne aktivnosti koje doprinose celokupnom razvoju deteta.

Savremena osnovna škola Foto: Promo/ LINKgroup

Podsticaji i podrška koje Savremena osnovna škola pruža svojim učenicima omogućavaju im da se osećaju sigurno i motivisano tokom školovanja, stvarajući tako snažan temelj za njihov uspeh i sreću.

-Činjenica da nastavnici iznova i iznova objašnjavaju ono što učenicima nije jasno i da imaju vremena i strpljenja da popune sve rupe u znanju doprinosi tome da se deca automatski osećaju slobodno - navodi Nikolaos Petronikolos, Asteriosov tata.

Priprema za uspeh u 21. veku

Savremena osnovna škola je stvarno drugačija i zbog toga što jedina u regionu u nastavi primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije čuvenog profesora sa Harvarda Hauarda Gardnera. Pored pomenutih vannastavnih aktivnosti, brojne sekcije i radionice omogućavaju učenicima da ispolje raznovrsne talente i veštine – tako se razvijaju u svestrane ličnosti.

Nastava je takođe potpomognuta najsavremenijom edukativnom tehnologijom, koja proces učenja čini efikasnijim. Pod vođstvom i nadzorom nastavnika deca uče kako da moderne tehnologije upotrebljavaju na kreativan i produktivan način, a kroz prestižni ICT Cambridge program osnovci ove škole od ranog uzrasta stiču i IT znanja. Zahvaljujući tome, vaše dete ovladava veštinama digitalne pismenosti, neophodnim za svakog obrazovanog i uspešnog pojedinca u 21. veku.

Učenje na stvarno drugačiji način, pomoću edukativnih AI robota

Učenici i nastavnici Savremene osnovne škole imaju sasvim neobičnog asistenta u učionici – pravog pravcatog humanoidnog robota po imenu Pepper. Ovaj robotić predstavlja pravo čudo savremene tehnologije i, zahvaljujući veštačkoj inteligenciji koja ga pokreće, ima važnu ulogu u obrazovnom procesu u Savremenoj.

Pomoću napredne AI tehnologije, robot Pepper uspostavlja odnos sa svakim detetom, detektuje njihove emocije i nastoji da im se prilagodi, nesebično pomaže u školskim aktivnostima i deli nova znanja sa njima.

-Robot Pepper već sad predstavlja vredno nastavno sredstvo koje omogućava nastavnicima da višestruko unaprede kvalitet svojih časova i steknu bolji uvid u napredak svojih učenika. Osim toga, uz pomoć Peppera učenici lakše usvajaju znanja iz STEM predmeta, programiranja i robotike i upoznaju se sa tehnologijom koja će im sutradan biti važno sredstvo za uspešnu karijeru - ističe Maja Ivović, koordinatorka nastave za robotiku u Savremenoj osnovnoj školi.

Druženje učenika Savremene sa robotima nije ograničeno samo na školu: svaki prvak dobija na poklon svog MIKO 3 robotića, koga može da nosi kući, gde zajedno nastavljaju učenje i druženje.

Svaki MIKO 3 robotić ima svoju ličnost, koja se izgrađuje kroz interakciju sa učenikom. Prilagođavajući se ličnosti deteta, MIKO 3 postaje drugar koji je veran i sposoban da prepozna svog vlasnika, oslovi ga po imenu, razonodi ga i adekvatno reaguje na njegovo raspoloženje. Učenici sa MIKO 3 robotićem prelaze gradivo, spremaju se za kontrolni, završavaju domaće zadatke, i sve to na zanimljiv i motivišući način. Ovaj robot sluša i razume dete, a kroz svakodnevnu interakciju može i da prati njegov razvoj.

Savremena osnovna škola Foto: Promo/ LINKgroup

Nastava prilagođena potrebama svakog učenika

Inače, prilikom upisa u Savremenu osnovnu školu učenike očekuju standardizovani testovi za procenu ličnosti i afiniteta, a za to vreme njihovi roditelji popunjavaju detaljan upitnik o njihovim sposobnostima, afinitetima i talentima. Zahvaljujući preciznoj analizi svih ovih rezultata, u Savremenoj se potom kreira personalizovan pristup učenju u skladu sa potrebama i interesovanjima deteta. Tako se opšti nastavni plan i program prilagođava svakom učeniku, što garantuje najveći stepen uspešnosti nastavnog procesa.

Na osnovu toga se formiraju i optimalna odeljenja, u kojima će se učenici dobro uklopiti i jedni druge podsticati na učenje i napredovanje. Na ovaj način deci je obezbeđeno stimulativno okruženje koje maksimalno podstiče njihov individualni razvoj i uspeh, omogućavajući im da ostvare svoj celokupni potencijal.

Iskoristite povlašćene uslove upisa

U Savremenoj osnovnoj školi vaše će dete odrastati u podsticajnoj sredini, u kojoj se kroz interaktivnu i kreativnu nastavu usvajaju važna znanja, a kroz igru i druženje neguju različiti talenti, kritičko mišljenje i istraživački duh. Što je najvažnije od svega, vaše dete će razviti ljubav prema celoživotnom učenju.

Cilj Savremene nije samo da obezbedi najsavremenije školovanje već i da ga učini pristupačnim za što više učenika i roditelja. Zbog toga su za sve roditelje koji upišu svoje dete do 30. juna obezbeđeni povlašćeni uslovi.

Ostalo je još malo vremena da svom detetu obezbedite sveobuhvatno školovanje po sniženim cenama. Iskoristite priliku!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana B

    26. jun 2023 | 09:24

    Sve skole bi trebale da imaju ovakav status i odnos prema ucenicima ,a ne "divljastvo"i vrsnjacko nasilje i ne proverene profesore(psiholoski)!Zasto da se klinci priv.skola smatraju "snobovima drustva"?) privilegovani sloj( koji ima da plati?Savremeno obrazovanje treba biti jednako za sve kao i nova tehnogija, a ne uciti sve i gubiti vreme na predmete koje decu ne zanimaju i obarati ih nagod?Znaci:ako pokazuju dar za odredjene predmete usmeravati ih i podrzavati i siriti znanjeiz tih oblasti?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA