Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako veštačka inteligencija čini trgovinu kriptovalutama efikasnijom?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako koristiti neke AI alate?

  • 0
Bitkoin kolumna Goran Kunjadic Foto: Privatna arhiva, CoinDesk

Veštačka inteligencija (Artificial Intelligence – AI), preuzima sve više aktivnosti koje su do sada vršili ljudi. Uticaj veštačke inteligencije je sve očigledniji i u svakodnevnom životu tako da se njen uticaj ni u kom slučaju ne može zanemariti.

Istini za volju, još uvek smo daleko od pametnih robota koji preuzimaju vlast nad ljudima, što je čest lajt motiv filmova, međutim, činjenica je da veštačka inteligencija grabi krupnim koracima napred. Korišćenje veštačke inteligencije u svetu kriptovaluta postaje sve prisutnije i sve korisnije za učesnike kripto tržišta, što im omogućava izvesniju i veću zaradu.

Dve od ključnih prednosti koje pruža veštačka inteligencija su automatizacija i pregled stanja, od kojih obe komponente igraju ključnu ulogu u trgovanju kriptovalutama sa veštačkom inteligencijom.

Trgovinske botove sada koriste kripto investitori kako bi automatizovali kupovinu i prodaju pozicija na osnovu ključnih tehničkih indikatora, baš kao što to rade sa redovnim AI trgovanjem akcijama.

Postoje neki ključni izazovi za trgovanje kriptovalutama. Kao prvo, tržišta su otvorena 24/7, zbog čega je neophodno da trgovci stalno prate grafikone ako ne žele da propuste trgovinu. Ovo je jedan od ključnih razloga zašto su AI kripto trgovački botovi postali popularni tokom godina.

AI trgovački botovi postižu viši nivo performansi i ne zahtevaju od korisnika da troši mnogo vremena proučavajući različite strategije i parametre. I odlična su opcija za one koji žele da uđu u kripto trgovanje jer omogućavaju neprofesionalnim trgovcima da iskoriste profitabilne strategije. Zbog njihove popularnosti, došlo je do porasta AI kripto trgovačkih botova na tržištu.

U narednom delu teksta pomenućemo neke od njih:

3Commas je kripto investiciona platforma koja nudi ručne i automatizovane strategije trgovanja. Napredni alati za trgovanje omogućavaju korisnicima da upravljaju svojom imovinom na 16 glavnih kripto berzi sa jednog interfejsa. Najbolje od svega je to što 3Commas pomaže trgovcima da profitiraju nudeći strategije trgovanja prilagođene različitim ciljevima.

Krill je softver za automatizaciju i bot za kripto trgovinu koji pokreće veštačka inteligencija dizajnirana tako da pomogne dnevnim trgovcima da pojednostave upravljanje svojim kripto trgovanjem. Jedan od najboljih aspekata ove platforme je kripto bilder, koji pomaže početnicima da kreiraju skripte bez potrebe prethodnog znanja o kodiranju.

Sa sistemom prevuci i ispusti, korisnici mogu da povežu već́ postojeće strategije koje sistem pretvara u specijalizovane botove. Krill takođe nudi tržišta gde iskusni trgovci i drugi pojedinci dele svoje strategije uz naknadu. Ova funkcija je korisna za početnike ili svakoga ko nema iskustva u kripto trgovanju.

Platforma nudi i druge vrhunske karakteristike kao što je Trading Terminal, koji vam omogućava da postavite stop-gubitke i višestruke uzimanje profita, i uređivač strategije, gde možete kreirati automatizovani algoritam trgovanja sa interfejsom prevlačenja i ispuštanja.

Mizar je kripto trgovačka platforma koja uspešno upravlja, optimizuje i automatizuje trgovine, bez potrebe da provodite beskrajne sate gledajući u grafikone. Postoje razne opcije a najjednostavnija je Copy Trading. Investirajte u strategije ili signale koje pružaju profesionalni trgovci, to je jednostavan proces za oponašanje i kopiranje uspešnih trgovina.

U suprotnom, korisnik može da podesi botove za trgovanje i automatizuje trgovanje kriptovalutama 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, najbolje od svega ako vas drugi korisnici kopiraju koristeći funkciju trgovanja kopiranjem možete dodatno zaraditi.

Tipovi ponuđenih funkcionalnosti uključuju napredne funkcije kao što su Take Profit, Stop Loss, Trailing i još mnogo toga za minimiziranje rizika, dok pokušavate da povećate profit.

Veštasčka inteligencija je definitivno postala komponenta tržišta kriptovaluta. Kakve će nam sve čudesne rezultate doneti, saznaćemo u ne tako dalekoj budućnosti.

(Telegraf.rs/Goran Kunjadić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA