Vreme čitanja: oko 1 min.

Maturanti ITHS-a osmislili video-igricu: "U projektnom centru svoje ideje pretvaraju u stvarnost"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci imaju prilike da učestvuju u kreativnim i naučnim projektima

  • 0

Maturanti Srednje škole za informacione tehnologije ITHS Ilija Zlatić, Mateja Petrović, Aleksandar Radmanovac i Danilo Nikić osmislili su igricu kroz koju su želeli da pokažu šta znaju i umeju, a ujedno da igrica bude uzbudljiva i zanimljiva.

Parkur im je poslužio kao inspiracija, te se glavni junak igrice kreće kao pravi parkurista na izazovnom terenu i sakuplja novčiće koji su sa slikom logoa škole.

"Rad na ovom projektu bio im je izuzetno uzbudljiv kroz koji su naučili šta je timski rad i kako izgleda jedan projekat od ideje do realizacije. Uz pomoć svojih mentora Andrijane Vasić i Nikole Dragovića oni su svoju ideju izložili na sajmu obrazovanja i bili veoma zapaženi a svoju školu su predstavili u pravom svetlu te su svi prijatelji i nastavnici škole ponosni na njih", ističu iz ITHS-a.

O školi

U okviru projektnog centra koje vode direktor škole, a ujedno i profesor Nikola Dragović i profesorka Andrijana Vasić, đaci imaju prilike da učestvuju u kreativnim i naučnim projektima.

"Učenici vole da provode vreme u projektnom centru u kojem stvaraju i svoje ideje pretvaraju u stvarnost", pojašnjavaju iz škole i dodaju da ova obrazovna institucija pruža mnogo više od samog obrazovanja.

"U toku svog školovanja učenici pored znanja iz struke dobijaju širok spektar vannastavnih aktivnosti, bilo da je reči o zabavnim druženjima, humanitarnim akcijama, učešća u zanimljivim projektima ili edukativnim posetama. Đaci nakon školovanja postaju ne samo vrhunski stručnjaci u oblastima multimedije i IT struci već i svestrani ljudi sa šarolikim iskustvom", zaključuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA