Vreme čitanja: oko 4 min.

Kreativne subote na Fakultetu savremenih umetnosti: 18. i 25. novembra besplatne radionice za srednjoškolce

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ako ste srednjoškolac kog privlači kreativnost i posedujete talenat za umetnost, onda bi 18. i 25. novembra trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti, koji i ove godine organizuje Creative Art Workshop

  • 0
Fakultet savremenih umetnosti Foto: Promo

Očekuju vas radionice iz različitih oblasti kao što su kreativne komunikacije i novinarstvo, scenske igre, govor i gluma, vizuelne umetnosti i dizajn itd.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen u zavisnosti od radionice, zato je potrebno da budete brzi: odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživate u zajedničkim kreacijama i idejama.

Tradicionalna manifestacija FSU Creative Art Workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i osmišljena je kao mesto na kome se okupljaju kreativci zajedničkih interesovanja i talenata. Nakon završetka svaki učesnik dobija sertifikat za učešće na radionicama.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici.

Čak 11 umetničkih radionica za srednjoškolce kreativce

Bez obzira na to da li vas interesuju gluma, slikarstvo, dizajn, muzika, pisanje, televizija ili primenjena umetnost, na Creative Art Workshopu naći ćete radionicu baš po svojoj meri.

Naime, FSU ovoga puta organizuje čak jedanaest radionica iz najatraktivnijih umetničkih oblasti (kreativne komunikacije, dramske umetnosti, dizajn, dizajn kostima i vizuelne umetnosti), specijalno prilagođenih srednjoškolcima. Potrebno je samo da odlučite na kojoj radionici želite da učestvujete i da se prijavite. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

1) Budite producent svoje serije: Fenomen TV serije

Na ovoj radionici polaznici imaju priliku da saznaju šta je to produkcija, kako funkcioniše, kao i šta je sve potrebno kako bi se kreirala jedna uspešna serija. Učesnici će imati zadatak da sami kreiraju priču i opišu produkciju jedne zamišljene serije.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 12:00–14:30

2) Kreirajte sopstvenu vest za medije: Multimedijalno novinarstvo

Ideja ove radionice je da polaznici prošire svoje iskustvo na temu aktuelne komunikacije i prezentacije. Alati i oblici poput podkasta, pisanih objava, foto i video sadržaja na društvenim mrežama, ali i u javnom izražavanju i savremenom digitalnom društvu, biće prikazani kao mogućnosti koje pojedinci mogu koristiti kako bi se izrazili u skladu sa svojim preferencijama. Na ovoj radionici polaznici će imati uzbudljivu priliku da kreiraju jednu vest u više medijuma.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 12:00–14:30

3) Osmislite ideju i organizujte muzički događaj: Produkcija muzičkih događaja

Na ovoj radionici učesnici će saznati šta je sve potrebno kako bi se jedan muzički događaj organizovao. Obradiće se ključni elementi muzičke industrije i steći uvid u organizaciju muzičkog događaja uz sve prateće infrastrukturne, sadržinske i medijske elemente. Zadatak polaznika biće da se oprobaju u kreiranju ideja za muzički spektakl i upoznaju sa svim fazama njegove realizacije.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 12:00–14:30

4) "Igrajte sa nama": Scenske igre

"Igrajte sa nama" je poziv svim srednjoškolcima koji žele da se upoznaju sa umetničkom igrom, osnovnim koracima i pravilima kretanja u scenskim igrama kroz koreografije.

  • Datum održavanja: 25. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 11:00–12:30

Fakultet savremenih umetnosti Foto: Promo

5) Igranje rečima: Scenski govor

Ova kreativna radionica (govorna radionica) poziva srednjoškolce da dođu i da se igraju rečima.

  • Datum održavanja: 25. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 13:00–14:30

6) Gluma: Ovladajte osnovama glume

Kreativna radionica će učesnike uvesti u osnove studija glume. Polaznike očekuju igre upoznavanja, koncentracije, kao i vežbe kretanja u prostoru i odnosa sa partnerom.

  • Datum održavanja: 25. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: 16:00–17:30

7) Budite dizajner enterijera na jedan dan: Telo/pokret – predmet/prostor

Ukoliko volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale, zanimaju vas scenografija i dizajn nameštaja, onda je ovo idealna radionica za vas. Imaćete priliku da promenite funkciju predmeta ili prostora i iznova razmotrite njegove forme i konstrukcije.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: od 12:00 (četiri školska časa)

8) Kreirajte elemente za video-igre: Uvod u dizajn video-igara sa praktičnim vežbama u 2D i 3D softverima

Srednjoškolci koji vole da igraju igrice i oduvek su želeli da kreiraju sopstvenu igricu uživaće na ovoj radionici na kojoj će se upoznati sa uzbudljivim svetom gejming industrije, osnovnim principima dizajna likova, okoline i objekata, a steći će i praktično iskustvo u radu sa 2D i 3D softverima. Nakon uvodnog predavanja polaznici će uz pomoć profesora sa smera Dizajn video-igara u oblastima digitalnog slikanja i modelovanja izraditi elemente za video-igru.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: od 12:00 (četiri školska časa)

9) Sopstvenom kreacijom do naslovne strane: Kolažiranje

U okviru ove radionice polaznici dobijaju materijal koji će isecanjem, cepanjem, lepljenjem i sjedinjavanjem, kao i dodavanjem tipografije, dati svrhu novonastalom radu.

Cilj je da kreacije dobiju novo značenje i da uz upotrebu tipografskih elemenata budu primenljive za potrebe grafičkog dizajna: naslovne strane časopisa, knjige, plakata itd.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: od 12:00 (četiri školska časa)

10) Arts & Crafts: Unikatne minđuše

Polaznici radionice imaće priliku da nauče kako da ručno izrade unikatne minđuše od različitih materijala koristeći razne tehnike. Minđuše, kao deo nakita, pripadaju jednoj od najstarijih praksi – ukrašavanju tela, te su kao takve u različitim oblicima i veličinama uvek bile deo modnog trenda. Na ovoj radionici polaznici će ih izrađivati kombinovanom tehnikom nizanja, prišivanja, lepljenja različitih materijala, tkanina i ukrasne pozamanterije sa ciljem da dobiju unikatna dizajnerska rešenja.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: od 12:00 (četiri školska časa)

11) Zajedničkim radom do umetničkog dela: Kolektivna slika

Koncept ove radionice vizuelnih umetnosti zasniva se na kolektivnom načinu mišljenja. Grupa će biti podeljena na nekoliko ekipa koje će realizovati zajedničke radove.

Cilj je da učenici zajedničkim radom i promišljanjem, kroz brejnstorming, steknu jedinstveno iskustvo.

  • Datum održavanja: 18. novembar 2023.
  • Vreme održavanja: od 12:00 (četiri školska časa)

Rezervišite svoje mesto na vreme

Obezbedite svoje mesto u subotu, 18. ili 25. novembra, i oslobodite kreativnost na radionicama Fakulteta savremenih umetnosti. Ukoliko želite da se upoznate sa najnovijim tendencijama u art-svetu i da uz druženje sa uspešnim umetnicima otkrijete male tajne velikih majstora i ponesete dragoceno iskustvo za svoj umetnički razvoj, prijavite se besplatno preko ove stranice.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA