≫ 

Na 2 nedelje sam ostavio "prave" cigarete kako bih isprobao verovatno najmanje štetan duvan na svetu - i potpuno sam oduševljen

Odlučio sam da isprobam budućnost pušenja, i mogu reći da sam 100 odsto kupljen

  • 3

Budućnost cigareta je stigla i zove se Glo, ili barem tako tvrdi reklama. Zato sam odlučio da vidim da li je to zaista budućnost, i da li ću se osećati bolje ako katran zamenim za mnogo manje štetan poseban duvan i paru.

Prvo što ćete primetiti odmah po otvaranju kutije jeste kvalitetno i veoma privlačno "kućište" GLO cigareta napravljeno od aluminijuma.

Ovo je vaš komandni centar.

U kućište se ubacuju cigarete, ali i USB kabl koji služi za njegovo punjenje kako bi mogao da zagreva cigarete.

Na strani se nalazi LED osvetljen prsten koji vam govori kada je uređaj upaljen, kada je spreman za rad i kada je vreme da izvadite cigaretu.

Foto: Telegraf

Kako biste koristili Glo, sve što je potrebno jeste da pomerite klizni zaštitnik na vrhu, ubacite cigaretu sa specijalnim duvanom, pritisnete prsten i počente da uživate u jednoj od 3 arome koje su vam na raspolaganju u Srbiji - Navy Blue, Green i Citrin.

Ključna prednost Glo-a je lakoća upotrebe, jer je reč o jedinstvenom uređaju kojim se upravlja na jedan klik, a jedno punjenje baterije dovoljno je za 30 uzastopnih korišćenja.

Ovaj uređaj zagreva duvan na temperaturi od 240 stepeni Celzijusa, proizvodeći paru koja sadrži 90 do 95 odsto manje određenih toksičnih materija u odnosu na dim cigarete.

Ne stvara ni dim ni pepeo, a izostanak dima značajno smanjuje količinu neprijatnog mirisa na koži, kosi i odeći korisnika.

Foto: Telegraf

Napredna elektronika kontinuirano nadzire i kontroliše temperaturu i onemogućava pregrevanje, tako da ne morate da razmišljate o žaru i tome da li ste ostavili upaljenu cigaretu u piksli.

Uz moj Glo stigla su sva tri "ukusa" cigareta.

Prvi izbor pao je na mentol. Nakon što sam se postarao da je uređaj potpuno napunjen, ubacio sam cigaretu, sačekao 40 sekundi da Glo dostigne odgovarajuću temperaturu i uzeo dubok dah.

Po izdahu sam odmah osetio razliku. U plućima nije ostao onaj težak osećaj katrana koji imam kada pušim normalne cigarete, a opet, nije bilo nedostatka nikotinskog udara.

Naravno, dim zapravo nije bio onaj dim prepun hemikalija i otrova na koji smo navikli, već je to para koja odlično imitira ukus dima cigareta.

Foto: Telegraf

Jedna Glo cigareta teško da se može nazove testom i zato sam odlučio da narednih nekoliko dana potpuno zaboravim na cigarete i potpuno se posvetim ovom uređaju.

I već nakon prvog dana mogu da kažem da je Glo ispunio svoju svrhu. Ni u jednom trenutku nisam imao osećaj da mi nešto nedostaje, pogotovo sve one štetne hemikalije koje su godinama ulazile u moja pluća zahvaljujući regularnim cigaretama.

Zapravo, Glo je toliko dobro radio posao da sam zapravo produžio vreme između cigareta, a korišćenje je bilo dovoljno prosto da nisam morao da se posebno organizujem kako bih sebi obezbedio puš pauzu.

Foto: Telegraf

Velika prednost jesu i sami "pikavci" koji ne smrde i koje odmah možete da bacite u kantu za đubre i koji eliminišu potrebu za pepeljarom.

Jedina stvar koja vam govori da ne pušite "pravu" cigaretu jeste miris specifičnog duvana koji koristite, i koji je po mom mišljenju znatno lepšeg mirisa od onog koji odaju regularne cigarete.

Ne samo da sam dobio zdraviju verziju svog poroka, već sam zapravo i smanjio količinu duvana koju tokom dana konzumiram, ali i izbegao besne poglede prijatelja i ukućana koji ne puše i kojima smeta duvanski dim.

VIDEO: Ovaj lik je najveći duvadžija na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanjica

    6. novembar 2018 | 11:09

    I ja sam jednom probala spravicu na baterije pa više ne izlazim u lov

  • Valjevo

    6. novembar 2018 | 19:41

    A cena??? Verovatno prava sitnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA