• 0

Google kupuje Fitbit i plaća ga mnogo više nego što zaista vredi

Google želi da se proširi na još jedno tehnološko tržište

  • 0

Google kupuje proizvođača nosivih uređaja Fitbit, a ceo posao vredan je 2.1 milijardu dolara.

A najava ove akvizicije došla je od samog Googlea.

U pitanju je premijum cena koju tehnološka kompanija plaća za Fitbit s obzirom na to da je vrednost deonica kompanije ispod 7.35 dolara, koliko ih je Google platio.

Razlog za ovu kupovinu je prost: Google želi jače prisustvo u industriji nosivih tehnoloških uređaja kojom dominira Appleov Watch i razni Fitbit uređaji.

- Tokom godina, Google je na ovom polju uz pomoć partnera napravio značajne korake kje najbolje oslikavaju Wear OS i Google Fit. Ali vidimo priliku da investiramo još u Wear OS, ali i predstavljanje Made By Google uređaja na tržištu, izjavio je Rik Osterloh, stariji potpredsednik uređaja i servisa u Googleu.

Google, Gugl

Foto: AP/Tanjug

Sa druge strane, osnivač Fitbita i izvršni direktor komoanije Džejms Park ovu akviziciju vidi kao način da se proširi domašaj njegove kompanije.

- Googl eje idealan partner da napredujemo na tržištu. Sa Googleovim resursima i globalnom platformom, Fitbit će biti u stanju da ubrza inovacije i učini zdravlje još prisutpačnijim ljudima, izjavio je.

Ipak, deonice kompanije su u konstantnom padu već godinama, a najnoviji uređaj kompanije nije uspeo da ostvari uspeh kao njegovi prethodnici.

(Telegraf.rs)

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima