≫ 

Najtraženiji gedžet u vreme korone veoma je efikasan u održavanju distance

Softver je dizajniran tako da uređaji komuniciraju između sebe a ne preko centralnog servera ili interneta, pa kompanije u kojima neće moći da otkriju lokaciju radnika

  • 1
Rombit Narukvica Korona Distanca Foto: Rombit

Među radnicima koji rade u luci u Antverpenu početkom maja počeće testiranje narukvica koje omogućavaju utvrđivanje razdaljine među osobama koje ih nose i koje mogu da pomognu u poštovanju propisanih mera socijalnog distanciranja, preneo je Rojters.

Narukvice je razvila belgijska kompanija Rombit iz Antverpena. Prva verzija ovih narukvica koje komuniciraju među sobom razvijena je još ranije, a njeno testiranje otpočelo je pre epidemije, među radnicima u luci.

U narukvice je sada instaliran novi softver koji omogućava da se upozore radnici koji se nalaze na određenoj razdaljini, suviše blizu jedan drugoga. Testiranje nove verzije narukvice usledice početkom narednog meseca.

Iz Rombita navode da bi ove narukvice mogle i da se koriste u cilju praćenja onih koji su bili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom tokom proteklih nekoliko nedelja na poslu.

Kompanije u kojima ti radnici rade ne bi mogle da otkriju njihovu lokaciju, jer je softver tako dizajniran da uređaji komuniciraju između sebe a ne preko centralnog servera ili interneta.

Rombit je do sada dobio između 400 i 500 porudžbina iz 99 zemalja širom sveta. Iz kompanije se nadaju će u toku narednih nekoliko nedelja biti proizvedeno 25.000 narukvica, a u junu moguće i više, prenosi Tanjug.

Video: Pucanje po šavovima: Lekar davi devojku jer nije držala distancu, nasrće na njene drugarice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA