Apple predstavio nove uređaje, još uvek ništa od iPhonea 12

Predstavljena su dva nova iPad tableta, dva pametna sata, kao i 14. izdanje operativnog sistema iOS za sve Apple uređaje

  • 0
Apple Watch Series 6 Apple Watch Series 6 / Foto: Apple

Kompanija Apple održala je sinoć onlajn prezentaciju svojih novih uređaja, među kojim se nije našao i najnoviji pametni telefon iPhone 12. Predstavljena su dva nova iPad tableta, dva pametna sata, 14. izdanje operativnog sistema iOS za sve Apple uređaje i još nekolio novih softverskih rešenje.

iPad osme generacije, dijagonale 10,2 inča, zadržao je prepoznatljiv dizajn, ali je dobio A12 Bionic procesor, koji ga čini 40 odsto bržim os svog prethodnika, kao i duplo bržu grafiku. iPad 8 podržava Apple Smart tastaturu i Apple Pencil pametnu olovku. U prodaji u SAD će se naći već od ove nedelje, po ceni od 329 dolara.

iPad 8th Generation iPad 8th Generation / Foto: Apple

iPad Air je dobio redizajnirano kućište i Liquid Retina ekran dijagonale 10,9 inča. Pokreće ga novi šestojezgarni A14 Bionic čipset, koji troši znatno manje energije i omogućava 40 odsto veću brzinu rada u odnosu na prošlu generaciju.

iPad Air iPad Air / Foto: Apple

Unapređene su i prednja i zadnja kamera uređaja, koji takođe podržava rad sa tastaturom i olovkom. Prodaja ovog tableta počinje sledećeg meseca, po ceni od 599 dolara.

Šestu generaciju Apple Watch sata pokreće novi S6 procesor zasnovan na A13 Bionic čipu. Njegov WatchOS 7 operativni sistem donosi niz novih "skinova", kojima se menja izgled sata, kao i dosta novih i dodatnih funkcija praćenja različitih zdravstvenih i fitnes parametara, od kojih je jedna i praćenje pranja ruku. Apple Watch-a Series 6 biće 399 dolara.

Apple Watch Series 6 Apple Watch Series 6 / Foto: Apple

Jeftini Apple Watch SE dolazi sa prošlom generacijom S5 procesora, "siromašniji" je što se tiče funkcija, ali dolazi sa početnom cenom od 279 dolara.

Na jučerašnjoj prezentaciji predstavljane su i nove Applove usluge Apple Fitness+, vodič za praćenje fizičkih aktivnosti, i Apple One, opciju objedinjavanja pretplata na sve Appleove digitalne usluge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA