≫ 

Ovo je najefikasniji "ubica" korone do sada

Upija sve klice i "spaljuje" ih ultraljubičastim zračenjem visokog intenziteta

  • 3
aparat ubica korone Foto: Dynamics / Nanowave Air Promo

Kalifornijska kompanija Dynamics proizvela je uređaj za "ubijanje korona virusa", za koga tvrdi da je u stanju da "upije sve klice i minira ih ultraljubičastim zračenjem visokog intenziteta".

Aparat Nanowave Air je, navodno, može da eliminiše 99 odsto virusa, i to - za manje od dva hiljadita dela sekunde. Uređaj je opremljen sa četiri motora koja usisavaju 300 litara vazduha, i potom izduvavaju prečišćen vazduh bez virusa do udaljenosti nešto veće od tri metra.

Tim konstruktora koji ga je proizveo, sproveo je niz laboratorijskih testiranja uređaja, u saradnji sa stručnjacima Univerziteta Teksasa i Kolorada, koja su dovela do rezulzata prečišćenosti vazduha od 99,99907 odsto. Impresivne efekte uređaja dakazali su i testovi u još nekoliko većih američkih laboratorija.

- Morali smo da sprovedemo brojna istraživanja kako bismo pronaši najbolji metod za "deaktiviranje" virusa. Uređaj bi mogao da bude od posebne koristi u prostorijama kao što su lekarske ordinacije, recepcije, saloni, kancelarije, prodavnice, toaleti, liftovi, prostorije za sastanke, pa čak i vozila - izjavio je direktor i osnivač Dynamicsa Džef Malen.

Nanowave Air je dobio sve potrebne sertifikate i ateste koji će omogućiti njegovu prodaju u inostranstvu. Za sada je dostupan samo u Americi, gde se prodaje po ceni od 3.450 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kov

    12. novembar 2020 | 19:41

    ultraljubicasto svetlo ( uv-c ) ubija garantovano 99% svih klica.. treba ga samo pravilno i oprezno koristiti.. jedna takva lampa ne kosta ni 10 euro.. efikasnija je od bilo kog dezinfekcionog sredstva za prostor u kome se zivi.. nista novo, zna se vec stotine godina!

  • Paja

    12. novembar 2020 | 16:02

    Jao nama ako se nastavi još koju godinu sa virusom Covid-19. Kakve se naprave će biti u opticaju. A tek čajevi, melemi i td. Ma bitno je samo da novac cirkuliše.

  • Nole

    12. novembar 2020 | 17:20

    Normalno. Ni ti ne radis za badava. Ljudi pokusavaju da zarade. Nekima I uspe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA