Kako je omiljeni gedžet mog detinjstva, postao moj gedžet za sva vremena

Svoj prvi G-Shock sam počeo da nosim pre više od 15 godina. I danas je onakav kakvog ga pamtim od kada sam ga kao klinac prvi put ugledao: robustan i izdržljiv sat u koga uvek možeš da se pouzdaš...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Boranija
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Aca

    13. avgust 2023 | 22:38

    Ja imam G shock već deset godina, solar a model koji imam je AWG-M100A-1A. Godinu dana ga nisam nosio i potpuno se ispraznio, nakon toga sam počeo da ga nosim i vremenom se baterija sata napunila od sunca. Jedino što mi se na njemu ne sviđa je loše pozadinsko osvetljenje, kao i tamni displeji koji nisu baš uvek čitljivi, sat sam inače dobio na poklon.

  • Mike

    29. januar 2021 | 20:14

    Imam pretecu tih G-Shock-ova, Casio Marlin, Model H101, iz 85-te godine. Posto sam njega, a i dosta drugih, popravljao (nisam casovnicar a casovnicari inace ne popravljaju digitalne satove), mogu reci, da sam autoritet za digitalne satove, jer ih poznajem u dusu, sto bi rekli. Dakle, taj Marlin Lithium 5 model, je revolucionaran sat, po nekoliko stavki. Jedna, jako bitna (trebala mi je pri ronjenju), je zvuk tajmera za odbrojavanje unazad (zvuk se prostire kroz vodu 3 puta duze). Kod njega je samo staklo, inace kvarcno (bacao sam ga u zid, da bih kao, "odneo" u opkladi druge satove), piezo zvucnik. To je toliko dobro, da druge satove u poredjenju s njim, ne cujete (osim novih, koji imaju vibraciju, a imam i takav). Sledece je baterija sa trajnoscu od 6 do 7 godina, a prva je trajala 7 . Sledece, ali ne tako retko, je vijak sa zadnje strane kojim je zatvoren, ne sa 4 mala srafcica nego je celi poklopac vijak. Potom, mogucnost stimanja vremena, ako sat kasni ili spori, pomocu prostog trimer-kondenzatora. O robusnosti da ne pricam. Jedini koji moze takav uredjaj da zameni je Suunto Elementum Terra Black. 300 Evrica. Perfekcija. Ali, jedno veliko ali. To je ipak digitalac. Inace samo mehanicki, i to Omega. Imao sam (prodao), Speedmaster Moonwatch (model nosen na Mesec). E to je zver. Jos jedan genijalan je Timex Triatlon DataLInk (model koji je MIcrosoft uradio za NAsu, a koji ima i memo, telefone, adrese...a programira se preko racunara).

  • .

    22. decembar 2020 | 20:50

    Kamion moze da ga pregazi i sve O.K. .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA