≫ 

Mnogo kucate i prekucavate? Onda je "kopi - pejst" tastatura prava periferija za vas!

Mali uređaj, nastao kao prvoaprilska šala, privukao je toliko pažnju da su njegovi autori odlučili da zasta počnu da ga prodaju...

  • 0
"Kopi - pejst" tastatura Foto: Drop.com

"The Key" je mala tastatura koja ima samo tri tastera i služi za kopiranje i "lepljenje" sadržaja, odnosno ima popularnu "Copy - Paste" funkciju.

Nastala je kao prvoaprilska šala, i zajednička je ideja internet platforme Stack Overflow, namenjene developerima, i onlajn podavnice kompjuterskih periferija Drop.

Međutim, korisnici Stack Overflow-a, kao profesionalci koji od prečica na tastaturi upravo najviše koriste "Copy - Paste", bili su razočarani kada su shvatili da ta prvoaprilska šala ne može i zaista da se kupi. Zato su njeni autori ipak odlučili da je uvrste u ponudu.

"The Key" ima tri tastera, kućište od aluminijuma, USB-C priključak sa zadnje strane i gumirane nožice koje sprečavaju klizanje po stolu, piše The Verge.

Iako je tastatura zamišljena da služi samo za kopiranje i "lepljenje", njeni tasteri su programabilni, pa mogu da se koriste i za neku drugu namenu, kao što je utišavanje i pojačavanje muzike ili promena nivoa osvetljenosti.

Tastaturu se prodaje po ceni od 29 dolara, a dosada ju je naručilo preko 7.000 kupaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA