Brijanje brade mi je zadavalo dosta muka, a onda su me "bradonje" ubedile da probam ovaj aparat

Ne znajući šta da radim poslao sam poruku trojici drugara i pitao za savet, ubrzo sam dobio tri identična odgovora - Philips OneBlade

  • 0
Muškarac brijanje brada higijena Foto: Shutterstock

Pre nekih desetak godina nije me mnogo bilo briga. Brijao sam bradu na svakih nekoliko dana, a nekada i ređe. Radio sam na takvom poslu koji mi je dozvoljavao ležerniji odnos prema stilu oblačnja, šišanju i brijanju.

Par godina kasnije dobio sam mnogo bolji posao, bolje uslove i bolju platu, ali je to pratio i formalni dres kod koji je, logično, podrazumevao redovno brijanje ili održavanje uredne brade. A baš u to vreme, devojka me je ubedila da počnem da puštam bradu, uz tvdnju da se njoj brade baš dopadaju i da će "baš dobro da mi stoji".

Bila je u pravu i na bradu sam se brzo navikao, ali mi je potreba da se brijem svakoga jutra baš teško pala. Morao sam da ustajem ranije, da se umijem hladnom vodom, kako bi se dobro razbudio pre nego što uzmem žilet u ruke, da istovremeno budem brz, ali i veoma pažljiv i precizan kako se ne bih posekao, kao i da ne bih pokvario izgled "fazonirane" brade dok brijem vrat i obraze.

U potrazi efikasnijim rešenjem svašta sam probao: bolje i skuplje brijače, elektični aparat za brijanje, nekoliko trimera različitih veličina i oblika. Uspevao sam i sa time da obavim posao, ali ne i da skratim vreme koji mi je za brijanje bilo potrebno. I kolko god da se mojoj devojci sviđala moja brada, ona mi je postajala sve veći teret, pa sam više puta poželeo da je obrijem. Bradu, ne devojku.

Savet "bradonja"

Ne znajući šta da radim poslao sam poruku trojici drugara "bradonja", koji se međusobno ne poznaju, i pitao ih za savet. Nije prošlo mnogo vremena i dobio sam tri poruke sa samo jednim - identičnim - odgovorom: "Philips OneBlade".

Odgovorio sam da mi je potpuno neverovatno da su sva trojica poslala identičnu poruku, na šta su oni počeli da mi obrazlažu svoj prethodni odgovor:

- Znaš, to ti nije ni brijač ni trimer, a ustvari jeste i jedno i drugo. Možeš da se briješ i skroz i delimično, a imaš i dodatke za trimovanje brade.

- Njime se veoma brzo obriješ i lako oblikuješ ivice. Nema šanse da slučajno sklizne, pa da ti počupa deo brade. Nema šanse!

- Ne smeta mu voda, a ne treba ti pena. Sama oštrca ima neki premaz koji te štiti od iritacije, tako slobodno možeš dobro da nakvasiš lice pre brijanja.

Ćaletova marka

I sve tako, po još nekoliko puta, dok mi sva trojica nisu izlistala sve svoje razloge za zadovoljstvo OneBlade-om. Čak je jedan od njih na kraju dodao i da mi verenica često govori kako joj se sviđa to što vodi računa o sebi i što uvek ima lepu i negovanu bradu.

Dok sam sa telefona čitao njihove poruke, a na kompjuteru guglao "Philips OneBlade iskustva", setih se ćaleta i činjenice da je oko njega sve bilo Philips. Kada sam bio klinac, moj otac je često govorio: "To je moja marka!" Radio, televizor, frižider i naravno - aparat za brijanje, iz daljine prepoznatljiv po svoja tri rotaciona sečiva... na svemu tome je pisalo - Philips. Mislim da je čak jedan takav stariji aparat on još od svog ćaleta nasledio.

Tada sam pomislio "Hvala ti ćale što si mi skratio posao! Hvala drugari što ste mi pomogli!", i sutra ujuto, odmah posle brijanja, bacio sam plastični brijač u đubre. Sa posla sam se toga dana vratio sa svojim novim Philips OneBlade-om i već sledećeg jutra počeo da ga koristim.

Dvesta pokreta oštrice u sekundi sa lakoćom su se izborili sa gustom bradom, pa su moji obrazi i vrat za samo par minuta bili savršeno glatko obrijani. Isti rezultat sam dobio posle trimovanja dužeg dela brade, čije sam ivice stepenasto skratio do samog vrata.

Uspešan "eksperiment"

I baš jutos, četiri meseca od kako sam počeo da ga koristim, zamenio sam svoju prvu oštricu. Od kako imam OneBlade, na svakodnevno brijanje trošim ne više od 5 minuta. Jednom nedeljno i trimujem bradu, a pošto sam se  i u tome prilično izveštio, obično mi ni za to ne treba više od dodatnih 5 minuta.

Uz sve to, brzina i lakoća rukovanja Philips OneBlade-om, su mi omogućile da, vikendom, kada imam više vremena, pomalo "eksperimentišem", odnosno da menjam stil i oblik svoje brade, što se mojoj devojci posebno dopalo.

Zbog svega toga sam odlučio da baš danas, posle posla, odvedem drugare na piće, da ih međusobno upoznam i da im se zahvalim što su mi olakšali obavezni svakodnevni jutarnji ritual, zbog koga sada na posao odlazim sa mnogo više samopouzdanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA