≫ 

Prevara koja vas može koštati zdravlja: “Anti 5G” ogrlice su radioaktivne, upozoravaju stručnjaci

Zvaničnici su izdali upozorenje rekavši da bi “kvantni privesci” mogli da oštete DNK dugotrajnim nošenjem.

  • 0
5G mreža Foto: Shutterstock

Ogrlice i različiti aksesoari koji navodno štite ljude od 5G radio-frekvencija su opasno radioaktivne i štete zdravlju, utvrdila je Holandska uprava za nuklearnu bezbednost i zaštitu od zračenja (ANVS).

Vlasnicima “kvantnih privesaka” i drugog nakita od “negativnih jona” savetovano je da ih sklone na bezbedno mesto, jer je utvrđeno da neprekidno emituju jonizujuće zračenje.

Među proizvodima koji su identifikovani kao radiaktivni su maska za spavanje, narukvica i ogrlica “Energy Armor”, a utvrđeno je i da narukvica za decu, brenda Magnetix Wellness, emituje zračenje.

Ove vrste proizvoda sa "negativnim jonima" mogu se naći u prodaji širom interneta, tvrdeći da poboljšavaju imunološku funkciju, povećavaju energiju i, da, štite korisnika od navodno štetnih 5G talasa, između ostalih navodnih prednosti. Ni jedna od ovih "prednosti" nije naučno dokazana.

Kako su vlade širom sveta počele da uspostavljaju infrastrukturu za brzi 5G internet, pojavio se određeni broj grupa koje izražavaju strah od negativnih zdravstvenih efekata mobilne telefonije. Strah koji nema nikakvu naučnu osnovu, ali svakako strah koji je iznedrio razne proizvode i kompanije koje žele na tom strahu da zarade novac.

Prema ANVS-u postoji ozbiljan rizik da dođe do oštećenja DNK usled dugotrajnog nošenja ovakvih proizvoda.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA