≫ 

Hyundai predstavio robota na četiri točka koji može da nosi skoro sve: Pakete, piće, čak i kolica sa bebom

Zvanično će biti predstavljen na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u januaru naredne godine, gde će publika imati priliku da vidi kako robot obavlja zadatke u složenim i izazovnim okruženjima.

  • 0

Hyundai je razvio novog robota na četiri točka koji je dizajniran da nosi bilo šta, od paketa i pića, pa čak do beba.

Robot MobED (Mobile Eccentric Droid) ima nisku i ravnu karoseriju koja je savršena za zadatke koji zahtevaju stabilnost i precizno manevrisanje, kaže Hyundai.

Zvanično će biti predstavljen na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u januaru naredne godine, gde će publika imati priliku da vidi kako robot obavlja zadatke u složenim i izazovnim okruženjima.

U promotivnom videu za uređaj, može se videti kako nosi bebu ili prelazi "brdo" dok je natovaren piramidom čaša napunjenih šampanjcem.

MobED je dugačak oko 66 centimetara, težak oko 50 kilograma i bio bi “koristan uređaj za mobilnost za starije osobe ili osobe sa invaliditetom”, objasnio je Hyundai.

Dizajniran je sa ravnim, pravougaonim kućištem za višestruku upotrebu i vozi se na četiri velika točka sa nezavisnim vešanjem, preneo je Daily Mail.

Ovo omogućava “optimalnu ravnotežu i stabilno kretanje čak i na nagnutim i neravnim putevima”, objasnili su Hyundai inženjeri.

Dolazi sa brojnim novim tehnologijama, uključujući pogon “Eccentric Wheel” i visokotehnološki sistem upravljanja, kočenja i kontrole visine.

Nisu objavljeni detalji o ceni ovog robota, a Hyundai tek treba da saopšti kada će biti komercijalno dostupan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA