Android dobija svoju ugrađenu detekciju uređaja za praćenje

S obzirom da je Apple objavio prošlog aprila AirTag, bluetooth pratioca lokacije, bilo je pitanje kada će i kompanija Google krenuti da razvija alata oko ovog gedžeta

  • 0
Android, telefon Foto: Unsplash

Apple je objavio AirTag prošlog aprila i od tada je uveo još nekoliko načina da ih otkrije. Ažurirao je uređaj da reprodukuje zvuk u roku od 24 sata nakon što je odvojen od svog vlasnika, dok će iPhone obavestiti korisnika ako otkrije neželjeni AirTag.

Apple je u decembru objavio Android aplikaciju koja može da skenira AirTags. Tile je ovog meseca ažurirao svoje iOS i Android aplikacije sličnom funkcijom.

Međutim, postoje neki problemi sa trenutnim metodama otkrivanja na Androidu. K

orisnici bi morali da budu svesni činjenice da Bluetooth tragači mogu biti zloupotrebljeni i da imaju aplikacije koje mogu da ih otkriju instalirane na svom uređaju. Aplikacije Apple i Tile takođe zahtevaju od korisnika da ručno skeniraju tragače, proces koji može da potraje oko 10 minuta, prenosi PC Press.

Android tim je započeo rad na funkciji detekcije tragača u Play uslugama. Najnoviji APK kod uključuje reference na Tile trackere i „ATag“ (verovatno AirTags) i nagoveštaje da korisnici Androida mogu da zvone otkrivene uređaje.

Kaže se da je ova funkcija u ranom razvoju i verovatno će proći neko vreme pre nego što je Google javno objavi. Automatsko otkrivanje ugrađeno u OS, ili čak ručni skener sa upozorenjem svim korisnicima o mogućnosti uhođenja, sigurno bi pomoglo u zaštiti korisnika od praćenja.

Nadamo se da ćemo saznati više o Google-ovim planovima za otkrivanje tragača na I/O u maju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA